Hogyan éljünk szövetségben?

 Együtt élni valakivel, figyelni rá, szeretni, nem mindig könnyű. Egy párkapcsolat története éppen csak elkezdődik akkor, amikor a filmek és a könyvek véget érnek.

2019-ben a hitünk motivált arra, hogy elindítsuk a közös örömprojektünket, a Térkép egymáshoz weboldalát és közösségi oldalait. Teljes szívünkkel hiszünk a fejlődésben, a mély önismeretben, a házasságban, az egymás iránti elköteleződésben, a lélek és lélek szent szövetségében. Ezt szeretnénk erősíteni, építeni másokban is, mert igenis lehetséges együtt egy életet megélni. Mindez egy IGEN-el kezdődik, egy döntéssel, amit mindennap meg kell erősítenünk magunkban és cselekednünk, mert egy kapcsolat olyan, mint egy ház, biztos alapokra kell felépíteni, és rendszeresen karbantartani. Néha fárasztó és kemény munka, de ugyanakkor izgalmas és örömteli, egymás ismeretével, megértésével és elfogadásával.

A házasság: szerződés vagy szövetség?

Mi a szövetségben hiszünk, ahol csapatként működünk, társként tekinthetünk egymásra és nem versenytársként. Megszűnik a versengés, a hatalmi harcok, egyenlő félként tekintünk a másikra. Nehéz helyzetekben felsegítjük egymást a földről és támaszt nyújtunk, ha kell a hátunkon cipeljük egymást, nem hagyjuk magára a másikat. Figyelünk, meghallgatjuk egymás vágyait, terveit, félelmeit, megismerjük a mozgatórugókat, a motivációt, és nem ítélkezünk. Önzetlenül és szeretetből adunk és elfogadunk, mindkettőnk számára megfelelő egyensúlyt megtalálva. Egymás kezét megfogva, bizakodva haladunk az ismeretlen felé, közös döntésekkel. Egymás tiszteletével megteremtjük a közös világunkat, és írányítóként óvjuk, gondoskodunk róla.

Érték a házasság, az egész életre szóló párkapcsolat?

Felnőtt emberekként felelősek vagyunk, hogy mit engedünk be a gondolatainkba, és azért is, hogy gyermekeinkben milyen kép alakul ki a párkapcsolatról. Mi abban hiszünk, hogy a házasság érték, és házasságban élni kívánatos.

Sajnos azt tapasztaljuk, hogy a házasságról sokszor az első, ami eszébe jut az embereknek, az a börtön, a papucs és a sárkány kifejezés. Aki házasodik azt néha úgy kezelik, mintha véget érne az élete, még ha viccelődve is teszik mindezt. Gondoljunk azokra az intelmekre, amelyeket szinte minden házasodni készülő fiatal megkap. Először még jön esetleg egy “gratulálok”, de rögtön követi valami hasonló:

“Biztos, hogy jól meggondoltad, hogy feladod a szabadságodat?”

“A házasság rabság!”

“Biztos, hogy igába hajtod a fejed?”

Sajnos ma már sokan azt is természetesnek veszik, hogy minden második házasság felbomlik, vagy hogy a legtöbb házasság néhány év után “megkopik.” Beletörődve, keserűen mondogatják, hogy:

“Ilyen az élet!”

“Mit vársz 5-10-20 év után?”

„Nem lehet boldog kapcsolatban élni”

A környezet sokszor ezeket meg is erősíti. Egyre kevesebb jó példát látunk. Ennek ellenére mi tudjuk, hogy lehetséges ezt a mintát felülírni. Tudjuk, látjuk, hogy sokaknak sikerül. 

Szeretnénk hatással lenni a környzetünkre, dolgozni és tenni a változásért, ezért döntöttünk úgy, hogy elindítunk egy interjú sorozatot, ahol a kapcsolatok nehézségeiről, örömeiről, és összetartó elemeiről van szó. Inspiráló személyeken keresztül szeretnénk bemutatni, pozitív példát adni, hogy igenis párkapcsolatban élni jó, és mindenki képes arra, hogy olyan kapcsolatban éljen, amilyenre vágyik. Tehet érte, tehet róla.

Szövetségben hisznek és cselekednek

Szövetségben: Julcsi és Dávid

Szövetségben: Julcsi és Dávid

Julcsi és Dávid egymás kezét fogják, hogy a hullámok ne sodorják egymástól messze, vagy nagyon mélyre. 2019. november 24-én született meg Nimród, a szerelmük gyümölcse. Sürgősségi császárral érkezett erre a fura bolygóra, 24 hetes korában. Míg Julcsi erősödött, Dávid vigyázott a kisfiúkra, aki minden gondosság ellenére, aznap az angyalok közé költözött.

bővebben
Szövetségben: Barka és Luca Paolisso

Szövetségben: Barka és Luca Paolisso

Földi Barbara (mindenki csak Barkának hívja) és Luca Paolossi ráadásul különböző kultúrában nevelkedtek, két gyermekük már úgy nevelkedik fel, hogy hatással lesz rájuk az olasz édesapjuk és a magyar édesanyjuk. Micsoda színek keverednek, pont ezt szeretjük az életben, az emberekben. Barkának van egy 0. gyermeke is, egy 7 éves társadalmi vállalkozás. Azon dolgozik, hogy egy olyan világban élhessünk, mely nemcsak most, hanem később is élhető és gyönyörű lesz a felnövekvő generációnak. A kapcsolatuk elején rengeteg kihívással kellett szembe nézniük, két évig távkapcsolatban éltek, kulturális különbségekkel szembesültek, de talán pont ez tanította meg őket, hogy küzdjenek egymásért. Ma már Magyarországon élnek együtt, 13 éve egymás kezét fogják, két csodálatos kisfiút nevelnek, és építik a vállalkozásaikat.

bővebben
Szövetségben: Ercsi és Isti

Szövetségben: Ercsi és Isti

Ercsi és Isti kapcsolata is pont azt testesíti meg, amiben hiszünk teljes szívünkből. Amikor megálmodtuk ezt a sorozatot, akkor az ő nevük is az elsők között jutott eszembe. Büszkén vállalom, hogy régóta tagja vagyok a Tudatos Hedonizmus közösségnek, amely Ercsiből indul ki. 33 éves nő, két csodálatos gyermek édesanyja, gondoskodó feleség és több, mint 10 000 ember barátnője.

bővebben
Szövetségben: Petra és Karesz

Szövetségben: Petra és Karesz

Petra és Karesz is elképzelték, hogy milyen lesz az életük, ha megszületik a kislányuk, Olívia. Látták maguk előtt, ahogy majd elkísérik a gyereküket az óvodába, az iskolába, a játszótérre a barátaihoz. Elképzelték a születésnapokat, a nyaralásokat, hogy milyen lesz egy nap elengedni a kislányuk kezét. Egy apró és teljesen egészséges kislányt hoztak haza a kórházból.

Feltűnően sokat sírt, de azt gondolták (ahogy minden kezdő szülő gondolná), hogy biztosan hasfájós. Amikor az 5 hetes aprócska kisbabát két orvos fogta le és vizsgálta, aztán hirtelen egyre több orvos jelent meg, akkor már tudták, hogy baj van. Olívia már elmúlt 3 éves, érzékszervi, mozgásszervi és értelmi fogyatékosággal él. Nem rég derült ki, hogy egy nagyon ritka szindrómáról van szó. Tervezünk, aztán az Élet meglep minket, Petra és Karesz sem így képzelte, nem így tervezte. Hosszú út áll még előttük, egy olyan élet, ami mindennap megpróbáltatásokkal teli, de nem hátrálnak meg és közösen, együtt próbálják kihozni belőle a legtöbbet.

bővebben
Szövetségben: Rozi és Imre

Szövetségben: Rozi és Imre

Rozi 24 évesen mondta ki azt a bűvös IGEN-t Imrének, 26 évesen pedig az anyaságra is IGEN-t mondott. Mindemellett IGEN-t mondott önmagára is, dolgozik, azt csinálja, amit szeret, ír. Azt mondják, ha egy ajtó bezárul, valahol kinyílik helyette egy másik. Azonban úgy gondol az anyaságra, mint egy orkán erejű nagy szélre, ami lehengerlő erejével kinyitja az ajtót, sőt az ablakokat is és új, üde levegővel frissíti fel otthonunkat és minket is. Azért dolgozik, hogy ezt megtapasztalja minél több nő, hogy merjen IGEN-t mondani az élet több területén. Teszi mindezt egy támogató férfival, akivel együtt nőttek fel. Két csodás gyermeket nevelnek, és hamarason bővül a kis családjuk.

bővebben
Szövetségben: Dóri és Áron

Szövetségben: Dóri és Áron

Lugosi Dóri (sokan elégjóanya-ként ismerhetitek), nő, feleség, 3 csodálatos gyermek édesanyja és a Dankacsoda megálmodója. Példakép számunkra, mert a saját történetét aktívan alakítja. A lehetőségeket keresi, ahol más problémát látna. Teszi mindezt úgy, hogy a környezetére is hatással van. Szeretné felhívni az emberek figyelmét azokra a gyerekekre/felnőttekre, akik valamilyen módon “speciálisak”, nem kiemelve őket, hanem ellenkezőleg, beillesztve. Elfogadásra tanít, hogy minden emberben van valami csodálatra méltó, hogy lehet ezekről beszélni, hogy megfelelő empátiával és kíváncsisággal közelebb tudjuk hozni azokat, akik a perifériára szorultak. Mert EGYek vagyunk, az átlagon túl is van élet, sőt. Ezen az úton haladnak közösen Áronnal, hisznek egymásban. Életükkel inspirálnak, gondolkodásra, párbeszédre biztatnak.

bővebben
Szövetségben: Kitti és Dávid

Szövetségben: Kitti és Dávid

Kitti és Dávid a szó szoros értelmében együtt nőttek fel, 3 csodálatos gyermeket nevelnek. Dávid a blogjában DIY ötleteket oszt meg, ír a tapasztalataikról, a félelmeikről, az örömeikről, tulajdonképpen az életükről. Mindezt teszi egy főállású munka mellett, és helytáll férjként, apaként is. Amiért pedig különösen a szívünkbe zártuk, ahogy ír és mesél a feleségéről. Arról a különleges kapcsolatról, amit minden egyes nap építenek, erősítenek.

bővebben
Szövetségben: Melitta és Milán

Szövetségben: Melitta és Milán

Melitta 30 éves, feleség és két gyönyörű kislány édesanyja, a Naturalbabybirth nevezetű Instagram oldal létrehozója. Azért hozta létre az oldalt, mert elegendő információt szeretne nekünk, nőknek átadni, hogy mindenki maga dönthesse el a megszerzett tudás alapján, hogyan szeretne életet adni a gyermekének. A születés pillanatában család születik, nő és férfi anyává és apává válik. Milánnal lassan 10 éve alkotnak egy párt, ebből 5 éve pedig házasok, de a történetük még régebbre nyúlik vissza. Együtt nőttek fel, gyerekekből lettek érett felnőttek, párból férj és feleség, majd anya és apa. Ez az út nem volt könnyű, próbatételek sorozatával néztek szembe, de a köztük lévő szeretet mindig erősebbnek bizonyult.

bővebben
Szövetségben: Bettina és István

Szövetségben: Bettina és István

Tinát az Instagram felület sodorta az életünkbe, és úgy éreztük, hogy üde színfolt a közösségi médiában. Tiszteljük és becsüljük a megosztott gondolatait, inpirálóan hatnak ránk. Pozitív megerősítéssekkel támogatja az őt követő nőket, édesanyákat.
Szeretnénk, ha mindenki megtapasztalhatná a feltétel nélküli szeretetet, nehézségekkel és örömökkel együtt. Tina és István egymást támogatják, irigység nélkül, férfi-női szerepeket felülírva, egymásért. Bár csak pár órát töltöttünk együtt, de hamar kiderült, hogy hasonló értékrendszerrel rendelkezünk, ezért is kértük fel, hogy válaszoljon a kérdéseinkre, mert tudtuk, hogy tanulhatunk a történetükből, tőlük. 8 év van mögöttük, ebből már 4 éve házasok, a kislányuk pont a második házassági évforduló napján született.

bővebben