Szövetségben

Hogyan éljünk szövetségben?

 Együtt élni valakivel, figyelni rá, szeretni, nem mindig könnyű. Egy párkapcsolat története éppen csak elkezdődik akkor, amikor a filmek és a könyvek véget érnek.

2019-ben a hitünk motivált arra, hogy elindítsuk a közös örömprojektünket, a Térkép egymáshoz weboldalát és közösségi oldalait. Teljes szívünkkel hiszünk a fejlődésben, a mély önismeretben, a házasságban, az egymás iránti elköteleződésben, a lélek és lélek szent szövetségében. Ezt szeretnénk erősíteni, építeni másokban is, mert igenis lehetséges együtt egy életet megélni. Mindez egy IGEN-el kezdődik, egy döntéssel, amit mindennap meg kell erősítenünk magunkban és cselekednünk, mert egy kapcsolat olyan, mint egy ház, biztos alapokra kell felépíteni, és rendszeresen karbantartani. Néha fárasztó és kemény munka, de ugyanakkor izgalmas és örömteli, egymás ismeretével, megértésével és elfogadásával.

A házasság: szerződés vagy szövetség?

Mi a szövetségben hiszünk, ahol csapatként működünk, társként tekinthetünk egymásra és nem versenytársként. Megszűnik a versengés, a hatalmi harcok, egyenlő félként tekintünk a másikra. Nehéz helyzetekben felsegítjük egymást a földről és támaszt nyújtunk, ha kell a hátunkon cipeljük egymást, nem hagyjuk magára a másikat. Figyelünk, meghallgatjuk egymás vágyait, terveit, félelmeit, megismerjük a mozgatórugókat, a motivációt, és nem ítélkezünk. Önzetlenül és szeretetből adunk és elfogadunk, mindkettőnk számára megfelelő egyensúlyt megtalálva. Egymás kezét megfogva, bizakodva haladunk az ismeretlen felé, közös döntésekkel. Egymás tiszteletével megteremtjük a közös világunkat, és írányítóként óvjuk, gondoskodunk róla.

Érték a házasság, az egész életre szóló párkapcsolat?

Felnőtt emberekként felelősek vagyunk, hogy mit engedünk be a gondolatainkba, és azért is, hogy gyermekeinkben milyen kép alakul ki a párkapcsolatról. Mi abban hiszünk, hogy a házasság érték, és házasságban élni kívánatos.

Sajnos azt tapasztaljuk, hogy a házasságról sokszor az első, ami eszébe jut az embereknek, az a börtön, a papucs és a sárkány kifejezés. Aki házasodik azt néha úgy kezelik, mintha véget érne az élete, még ha viccelődve is teszik mindezt. Gondoljunk azokra az intelmekre, amelyeket szinte minden házasodni készülő fiatal megkap. Először még jön esetleg egy “gratulálok”, de rögtön követi valami hasonló:

“Biztos, hogy jól meggondoltad, hogy feladod a szabadságodat?”

“A házasság rabság!”

“Biztos, hogy igába hajtod a fejed?”

Sajnos ma már sokan azt is természetesnek veszik, hogy minden második házasság felbomlik, vagy hogy a legtöbb házasság néhány év után “megkopik.” Beletörődve, keserűen mondogatják, hogy:

“Ilyen az élet!”

“Mit vársz 5-10-20 év után?”

“Nem lehet boldog kapcsolatban élni”

A környezet sokszor ezeket meg is erősíti. Egyre kevesebb jó példát látunk. Ennek ellenére mi tudjuk, hogy lehetséges ezt a mintát felülírni. Tudjuk, látjuk, hogy sokaknak sikerül. 

Szeretnénk hatással lenni a környzetünkre, dolgozni és tenni a változásért, ezért döntöttünk úgy, hogy elindítunk egy interjú sorozatot, ahol a kapcsolatok nehézségeiről, örömeiről, és összetartó elemeiről van szó. Inspiráló személyeken keresztül szeretnénk bemutatni, pozitív példát adni, hogy igenis párkapcsolatban élni jó, és mindenki képes arra, hogy olyan kapcsolatban éljen, amilyenre vágyik. Tehet érte, tehet róla.

Szövetségben hisznek és cselekednek

Szövetségben: Melitta és Milán

szövetségben "Szövetségben" című interjú sorozatot azért indítottuk el, mert inspiráló személyeken keresztül szeretnénk bemutatni, pozitív példát adni, hogy igenis párkapcsolatban élni jó. Ahol szó van a kapcsolatok nehézségeiről, örömeiről és összetartó elemeiről....

bővebben

Szövetségben: Bettina és István

"Szövetségben" című interjú sorozatot azért indítottuk el, mert inspiráló személyeken keresztül szeretnénk bemutatni, pozitív példát adni, hogy igenis párkapcsolatban élni jó. Ahol szó van a kapcsolatok nehézségeiről, örömeiről és összetartó elemeiről. Mindenki képes...

bővebben
Scroll Up