“Szövetségben” című interjú sorozatot azért indítottuk el, mert inspiráló személyeken keresztül szeretnénk bemutatni, pozitív példát adni, hogy igenis párkapcsolatban élni jó. Ahol szó van a kapcsolatok nehézségeiről, örömeiről és összetartó elemeiről. Mindenki képes arra, hogy olyan kapcsolatban éljen, amilyenre vágyik. Tehetünk róla, tehetünk érte. Ha bővebben érdekel a motivációnk, akkor ITT olvashatsz még róla.

Példakép az az ember, akire hasonlítani szeretnénk? Akire felnézünk? Akit csodálunk? Mit jelent, hogy példakép? Mi alapján választjuk ki a saját, követendő ideálunkat? Fontos egyáltalán, hogy találjunk? Miközben ezeket a sorokat írom, keresem magamban a választ, hogy számomra mit is jelent. Nekem csillagok, melyek világítanak a sötétben, jó érzés köréjük gyűlni, töltekezni, melegedni a fényükben. Fénypontok a sötétben, segítenek tájékozódni, afféle iránypontok. Miközben figyelem őket, hatással vannak rám, változom, és ez jó érzéssel tölt el. Édesanyám az én vezércsillagom, nekem ő a legfényesebb pont. Az élete mindennap inspirál, erőt, reményt ad, hogy alakíthatom az életem és semmibe nem kell beletörődnöm. Szerintem, ha meghallgatjátok a „Mesélj anyukám!” című podcast 50. adását, akkor megértitek. szövetségben

Ezen az égbolton más csillagok is vannak, ilyen Lugosi Dóri (sokan elégjóanya-ként ismerhetitek), nő, feleség, 3 csodálatos gyermek édesanyja és a Dankacsoda megálmodója. Példakép számunkra, mert a saját történetét aktívan alakítja. A lehetőségeket keresi, ahol más problémát látna. Teszi mindezt úgy, hogy a környezetére is hatással van. Szeretné felhívni az emberek figyelmét azokra a gyerekekre/felnőttekre, akik valamilyen módon „speciálisak”, nem kiemelve őket, hanem ellenkezőleg, beillesztve. Elfogadásra tanít, hogy minden emberben van valami csodálatra méltó, hogy lehet ezekről beszélni, hogy megfelelő empátiával és kíváncsisággal közelebb tudjuk hozni azokat, akik a perifériára szorultak. Mert EGYek vagyunk, az átlagon túl is van élet, sőt. Ezen az úton haladnak közösen Áronnal, hisznek egymásban. Életükkel inspirálnak, gondolkodásra, párbeszédre biztatnak. Ezek olyan értékek, amelyekkel maximálisan tudunk azonosulni. Egy új generáció növekszik, akik a mi példáinkból építkeznek. Talán kevesebb terhet kapnak tőlünk, szabadabban élhetnek. Mindenesetre abban bízunk, hogy elfogadóbbak lesznek, mernek érezni, álmodni, önmaguk lenni. És szeretni.

Ismerjétek meg Dóri és Áron szövetségét 

szövetségben

Hogyan ismerkedtetek meg?

Hát, ez egy nagyon-nagyon vicces történet. Áronnal 2016-ban ismerkedtünk meg, az EFOTT fesztiválon, a Velencei-tónál. Ez azért nagyon megmosolyogtató, mert mind a ketten a Testnevelési Egyetemre jártunk, illetve 15 km választott el minket egymástól, amíg otthon laktunk. Ő tatai, én tatabányai vagyok. Nagyon sokszor megbeszéltük már, hogy milyen érdekes lenne megnézni, hogy mikor voltunk a múltunkban egy helyen, egy buliban. Ismerem a barátait, sokszor buliztam együtt velük, de mi sosem találkoztunk. Nem hiszek a véletlenekben (ő sem), mi 2016-ra értünk meg egymásra. Valószínűleg, ha korábban találkozunk, akkor egy futó kapcsolatnál tovább nem „vittük” volna.

Mi történt abban a pillanatban, amikor tudtad, hogy vele szeretnéd folytatni az utazást az élet tengerén? szövetségben

Már a második randinkon arról beszélgettünk, hogy milyennek lát maga előtt menyasszonyi ruhában. Feküdtünk a Normafánál a fűben, és erről beszéltünk, nálunk ez nagyon ösztönösen jött. Nem játszmáztunk, őszinték voltunk a legelejétől. Nem akartunk időt, meg energiát tenni abba, hogy húzzuk egymás agyát, meg „úgy csináljunk mintha”. Egyik este a kocsiban ülve Áron megkérdezte tőlem, hogy szeretnék-e vele végigmenni ezen az életnek nevezett játékon. Nos, ott azt hiszem eldőlt a dolog. 🙂

Mit jelent számodra a házasság? szövetségben

Maga a házasság szó, számomra egy üres fogalom volt eddig. Valahogy úgy érzem, hogy mindenki azt tölt bele, amit akar. Számomra azt jelenti, hogy „együtt megyünk”, megtartjuk egymást, és akkor is szeretettel közeledünk a másik felé, ha éppen a legutálatosabb énjét mutatja. A fejemben nincs más opció a jövőmre, mint Áron meg Én. Nincsenek megoldhatatlan problémák, feladatok vannak, amikhez, ha megvan a jó tervünk, megoldjuk. Sok kritikát kaptam mostanában azzal kapcsolatban, hogy miért hirdetem, hogy nincsenek lehetetlen, megoldhatatlan dolgok. Hiszem, hogy megfelelő energia befektetéssel, idővel minden megoldható. Nem mindig úgy, ahogyan azt előre elképzeltük. Szeretek a határaimon kívül gondolkodni, ebben pedig Áron mutat nekem jó példát.

Fejezd be az alábbi mondatot: szövetség

„Azt szeretem a férjemben a legjobban…”

…hogy folyamatosan fejlődik, és ezzel az egész családunkat fejlődésre/tanulásra ösztönzi.”  

Mit gondolsz, mitől működik a kapcsolatotok? Mi az erősségetek? 

Az erősségünk az, hogy nagyon kardinális kérdésekben egy irányba nézünk, egyet gondolunk. Hiszünk a másikban, és ismerjük egymás képességeit. A tranzakcióanalízis szerint pedig nagyon erős mindkettőnkben a „szabad gyerek”, ami azt jelenti, hogy imádunk kreatívan, önfeledten, spontán hozzáállni a dolgokhoz. És persze mindig fogjuk egymás kezét, akkor is, ha épp rá akarnám csapni az ajtót.

Idézz fel néhány szép emléket a férjeddel kapcsolatban, amikor érezted a szeretetét!

Nehéz lesz csak egyet. Tudom, hogy nyálasan hangzik, de Áron mindig a kedvemben jár, de mindjárt gondolkodom, hogy mikor éreztem erőteljesen a szeretetét.
A kisfiaim születésekor végig tartott engem. Végig biztatott és hitte, hogy sikerülni fog. 
Szeretem, hogy elteszi a kávésbögrém, pedig idegesíti, hogy ott hagyom.
Jó érzéssel tölt el amikor táncolunk a konyhában, és ezt a gyerekeink látják. 
Mikor Zoárdról kiderült, hogy Down-szindrómás. Akkor hihetetlen módon megtartott és biztatott, hogy nem vagyok kevés egy ilyen különleges kisfiú felnevelésében. Kint ültünk a teraszon, nyári fullasztó melegben, és Áron ott, akkor annyira hitt bennem, hogy ezt sejtszinten elraktároztam.
Most, pedig valamelyik nap, így a harmadik gyerekemet várva a 38. hétben nem kevésszer sírom el magam, és a helyett, hogy megoldani szerette volna a „problémámat”, csak megölelt és hagyta, hogy sírjak. Nagyon éreztem, hogy odafigyel rám, és az igényeimre.

Mondd el a férjed szemszögéből, hogy mit szeret benned, és mi az, amiben szeretné, ha változnál!

Ez nagyon jó! Járunk egy párkapcsolati terápiára, mint „Mi idő”, és a napokban pont ott volt egy ilyen kérdés. Egyébként a terápiára nem azért járunk, mert valami nincsen rendben, hanem pontosan azért, hogy tanuljunk, fejlődjünk és gyerekek mellett legyen egy kis közös időnk, ami nem otthon van és rendszeres. Mindenkinek ajánlom. (Mi is! *Térkép Egymáshoz )
Szóval a kérdésre visszatérve, szereti bennem, hogy jól főzök, csinos vagyok, minden állapotomban tetszem neki. Azt mondta, hogy tudja, hogy 80 évesen is gyönyörű leszek és akkor is ezekbe a szemekbe szeretne belenézni. Vicces vagyok, és gondoskodó.
Szeretné, hogy a hormonjaim meg a Hold ne zavarják meg ennyire a mindennapjainkat. Tehát örülne neki, ha kiszámíthatóbb lennék. 🙂

Mit csináltok szívesen közösen, ha nyertek 5 perc  „MI” időt? szövetségben

5 perc nagyon kevés idő. Mi inkább tudatosan szervezünk „MI időt”. Ha épp nem játszik egyikünk sem a gyerekekkel, akkor mindig jut idő egy hosszabb ölelésre, ami feltölt minket.

Hogyan hozzátok meg a közös és egyéni döntéseket? szövetségben

Gyorsan, nem nagyon ülünk a problémákon. Mindig egy rugóra jár az agyunk, nem bonyolítunk semmit sem túl. Nem kezdünk el vitatkozni egy csempe színén vagy, hogy melyik oviba menjen a gyerekünk, és ez így nagyon jól tud esni. Bízunk a másik döntésében.

Mi a párkapcsolati szupererőd?

Talán a gondoskodást mondanám, és ezt Áron is nagyon szereti bennem. A másik talán az, hogy beismerem a hibáimat, és képes vagyok fejlődni. 

Miből merítesz erőt a nehezebb időszakokban? szövetségben

Abból, hogy tudom, hogy Áronnal szeretnék élni, idősen, unokákkal körülvéve. Tudom, hogy mindketten képesek vagyunk a fejlődésre.

Mi történt a kapcsolatotok legnehezebb, legmélyebb pontján? Hogyan vészeltétek át?

Mivel elég fiatal a kapcsolatunk, így ilyen nem volt még. Vannak kisebb összezördülések, de az minden kapcsolatban előfordul.

+1) Ha csak egyetlen gondolatot adhatnál át az olvasóknak, mi lenne az? szövetségben

Humor, lazaság, fejlődés. Szerintem ez a három dolog az, ami életben tud tartani egy kapcsolatot, amiben Jó Lenni. Amiben jó Együtt lenni.

Ha szívesen követnéd ezt az inspiráló, erős nőt, akkor irány:

Milyen kérdést tettél volna még fel szívesen? Van olyan pár a környezetedben, aki inspirál téged és szívesen megismernéd a történetüket? Írd meg nekünk üzenetben, minden visszajelzésért hálásak vagyunk!

Ha szeretnél elsőként értesülni a legújabb interjúkról, akkor kövess minket is!