Elfejlődtünk egymástól

Minden egyes nap változunk, nem vagyunk ugyanazok, mint 1, 5, 10 évvel ezelőtt.

Csak gondoljuk át a mai napunkat, hány emberrel találkoztunk, mit olvastunk, láttunk, hallottunk és még sorolhatnánk. Ha nyitottan állunk a történésekhez, bármikor, bármi hatással lehet ránk, elindulhatunk egy fejlődési úton. Egy olyan úton, amelyet a társunk nem ért, nem támogat, mert ő még nem készült fel a változásra. Ha nem vonjuk be egymást valamilyen szinten ebbe a folyamatba, akkor esélyünk sincs megérteni, mi zajlik a társunkban. Ez pedig bizonytalanságot és akár félelmet kelthet bennünk, ami védekező vagy akár támadó hozzáálláshoz is vezethet. párkapcsolati probléma

Ha nem is tudjuk teljes szívünkkel támogatni a társunkat, először próbáljuk meg legalább megérteni, megismerni a benne zajló változást. Védekezés vagy támadás helyett érdeklődjünk aktívan, akarjuk megismerni az útját, és felfedezni hol tudunk kapcsolódni hozzá. párkapcsolati probléma

Ha elindultok ezen az úton, akkor egymást támogatva haladhattok, fejlődhettek.

Már nem tudunk semmiről beszélgetni, nincs közös témánk.
Időpocsékolásnak tartja a hobbijaimat.
A TV-n kívül semmi nem érdekli.
Próbálok haladni, de úgy érzem folyton visszahúz.
Folyamatos önmegvalósításban van a párom, és nem tudok vele lépést tartani.

Kik segítenek az úton? 

Hiszünk a fejlődésben, a mély önismeretben, a házasságban, az egymás iránti elköteleződésben. 

Saját magunk is megtapasztaltuk/tapasztaljuk egy kapcsolat nehézségeit, problémáit, konfliktusait. Hitelesen, őszintén tudjuk azt mondani, hogy tudjuk, mit érzel, mert nemcsak tanultunk róla, hanem sok dolgot át is éltünk. Mindennap teszünk azért, hogy működjön a házasságunk, mert rájöttünk, hogy a sikeres párkapcsolat nem magától jön létre. 

Energiát és időt nem spórolva fejlesztjük tudásunkat, kutatjuk a párkapcsolatot javító módszereket, eszközöket, és igyekszünk ezt minél több emberrel megosztani, hogy lehetőségük legyen kapcsolatukban kiteljesedni.

Dr. Knecht-Gothárd Kinga

Párkapcsolati szakértő, válási mediátor

Hiszem, hogy a harmonikus és dinamikus közös élet nem csupán illúzió, ahová legtöbben szeretnénk eljutni, hanem egyéni és közös céljaink, életfeladataink megvalósítása közben megélhető létállapot. Hiszem, hogy lehet párkapcsolatban élni boldogan, megbecsülten, szeretetben és kiteljesedve. 

Szamosvári Evelin Orsolya

Párkapcsolati szakértő, pszichológus hallgató

Hiszem, hogy mindenki megérdemel egy olyan kapcsolatot,  amelyben kiteljesedhet, amely nem a beletörődésről, megalkuvásról szól, hanem amelyben jó élni: szenvedéllyel, gyengédséggel, vagy akár őrületesen, ha ahhoz van kedvünk, tele izgalommal, és élményekkel, vigasszal és támogatással, egymás feltétel nélküli szeretetével. 

Ha elindulsz az úton erre számíthatsz:

Vannak az életünkben olyan nehézségek, amelyekbe túlságosan beleragadunk, és segítség nélkül nem tudunk továbblépni. Szükségünk lehet egy kívülállóra, aki friss szemmel, objektíven látja az elakadást, és kimozdíthat abból.

Kérdezni fogunk. 

Figyelni fogunk rád, rátok.

Kicsit szétszedjük.

Majd összerakjuk.

Újra tervezünk.

Elkezditek csinálni.

Felfedezünk.

Alkotunk.

Támogatunk titeket, hogy közösen elérjétek, és azt a kapcsolatot élhessétek, amire vágytok. Problémák helyett a megoldásokra fókuszálunk. Nem a múlt sérelmeit dolgozzuk fel, csupán a kapcsolat sérelmeit. A kapcsolat dinamikáját rendezzük . Célirányosan a jövőbeli tervekre, célokra és teendőkre összpontosítunk. Az egyéni lelki sérülésekkel, személyiség-torzulással nem foglalkozunk, viszont lehetőséget kaptok arra, hogy az élmények által felismerjétek azokat, és szükség esetén megfelelő szakember segítségével kezeljétek.

Meggyőződésünk, hogy bármilyen párkapcsolat javító módszer akkor hatékony, ha abban mindkét fél részt vesz, és elköteleződik a kapcsolat helyrehozatala iránt. Ezért a találkozókra elsősorban párokat várunk. Természetesen lehetőség van egyéni találkozóra is.

Online konzultáció

Bár a személyes találkozó hívei voltunk, a koronavírus időszaka alatt megtanultunk online találkozni és a hosszú idő alatt nagy gyakorlatot szereztünk benne. Mára biztonsággal állíthatjuk, hogy az online találkozások alkalmával is ugyanolyan hatékonyan tudunk dolgozni, mint a személyes találkozókon. Ugyanakkor szabadabbak lettünk az időpontot és a helyszínt illetően. Nem korlátoznak az egyéb szoros időbeosztások, az országhatárok, vagy a nagyobb távolság.

Az online konzultáció Facetime, Zoom, Messenger, vagy Google meet platformokon történik.

Páros találkozó alkalmanként 90 percet vesz igénybe, melynek ára 35.000 Ft.

Egyéni találkozó alkalmanként 60 percet vesz igénybe, ára 20 000 Ft.

A beszélgetésre előzetes bejelentkezés alapján kerül sor, a terkepegymashoz@gmail.com email címen, vagy a 06706376441 telefonszámon. (Mivel sokszor párkapcsolati konzultációnk van, nem tudjuk felvenni a telefont, később visszahívunk. Kérünk, amennyiben lehetőséged van, az online kapcsolatfelvételt részesítsd előnyben. Köszönjük!)

A díj átutalását előre kérjük a visszajelző emailben, vagy sms-ben küldött bankszámlaszámra.

Ha a megbeszélt időpontban nem jelentek meg, akkor újabb időpontot csak az előző időpont kifizetése után tudunk egyeztetni. Köszönjük, hogy tiszteletben tartjátok az időnket, mi is így teszünk!

Személyes konzultáció

Személyesen Budapesten a XII. kerületben találkozhattok velünk

Páros találkozó alkalmanként 90 percet vesz igénybe, melynek ára 40.000 Ft.

Egyéni találkozó alkalmanként 60 percet vesz igénybe, ára 25 000 Ft.

A beszélgetésre előzetes bejelentkezés alapján kerül sor, a terkepegymashoz@gmail.com email címen, vagy a 06706376441 telefonszámon. 

Ha a megbeszélt időpontban nem jelentek meg, akkor újabb időpontot csak az előző időpont kifizetése után tudunk egyeztetni. Köszönjük, hogy tiszteletben tartjátok az időnket, mi is így teszünk!

térkép egymáshoz

Bejelentkezem

11 + 10 =

Eltávolodtunk!

Nem figyel rám a társam, nem hallgat meg, alig beszélgetünk. Nem érdekli mi történik velem. Egyedül érzem magam. Alig van otthon, csak a munkája érdekli. Úgy érzem, csak a gyerekeknek él, rám nem marad ideje.

Megcsaltak / Megcsaltam

Nem érzem nőnek, férfinak magam a társam mellett. Nincs köztünk intimitás, hozzám sem ér. Félek, hogy szeretője van, és elveszítem a társam. Nem bízom benne, folyton féltékenykedem. Megcsaltam a párom, de nem akarom elveszíteni őt.

Folyton veszekszünk!

Már nincs türelmünk egymáshoz, minden apróságon vitatkozunk. Ugyanazokat a köröket futjuk, és nem jutunk előrébb. Nem tisztel a társam, meg sem hallgatja a véleményem. Mindig neki kell, hogy igaza legyen. Nem értjük, nem halljuk meg egymást.

Szülők lettünk!

Nem foglalkozik a gyerekekkel, magamra maradtam. Csak a gyerekekkel foglalkozik, magányos vagyok. Megszűntünk nőnek és férfinak lenni, anya és apa lettünk. Nem értünk egyet a nevelésben. Szeretnénk jobb szülők lenni.

Váláson gondolkozom!

Nem bírom tovább, nem tudom mit csináljak. Szeretem, de olyanok vagyunk, mint két idegen. Lehet jobb egyedül, mint együtt. Nem értem mi történt velünk, pedig olyan jól indult minden. Foglalkoztat a válás gondolata, de mi lesz a gyerekeinkkel?!

Túl sokan vagyunk a párkapcsolatban!

A társam szülei mindenbe beleszólnak. A társam nem tud elszakadni a szüleitől. A barátai folyamatosan befolyásolják a társam. A döntéseinket nem csak ketten hozzuk meg. Versenyeznem kell az anyósommal.