Mindenki képes arra,

hogy olyanná alakítsa a párkapcsolatát, amilyenre vágyik.

Hogyan maradjunk együtt

a hétköznapok számtalan nehézsége ellenére?

Hogyan kezeljük úgy a konfliktusokat,

hogy ne okozzunk mély és fájó sebeket egymásnak?

Hogyan kérjünk bocsánatot,

vagy éppen bocsássunk meg?

Hogyan éljünk szeretetben

és egyetértésben a hétköznapok során?

Párkapcsolatban élni valakivel nem könnyű, de tanulással azzá tehető.

Egy kapcsolatban két külön világ találkozik. Mindannyian más „földrészekkel” rendelkezünk, amelyeknek illeszkedésre van szükségük. A személyiségünket formálja az, hogy honnan jöttünk, milyen családi közegben nevelkedtünk,  annak minden jó és rossz élményével, örömével és fájdalmával. Számít, hogy milyen mintát láttunk, hogyan szerették, vagy nem szerették egymást a szüleink, hogyan képzelték el a családot, hogyan élték meg a boldogságukat, vagy épp siratták el azt. Számít a külvilág, minden szabályával, vélt, vagy valós elvárásával. Formálnak a mesék, az átélt élmények, a rokonok, a barátok, a tanárok, minden, ami körülvett. Egy “kamera” van nálunk, amivel felveszünk minden jelenetet, abban bízva, hogy segít majd a világban eligazodni, megvédeni önmagunkat. Ezek metszetében lapulnak a vágyaink, álmaink, ahogy a jövőnket elképzeljük.

Gyerekként formálódott bennünk az a felnőtt, 

aki most a döntéseket meghozza, aki próbálja megtalálni a saját útját.

Így találunk egymásra, felfedezett, ismert földrészekkel és sokszor önmagunk számára is ismeretlen területekkel. Egymás kezét fogva, támogatva haladunk, mélységek és magasságok váltakoznak, néha elengedjük egymást, és csak hullámzunk az Élet tengerén.  A közösen átélt élmények, helyzetek is formálnak bennünket, minden nap újabb és újabb kihívásokkal nézünk szembe. Akármilyen helyzetről is van szó, mindegyik alkalmat ad arra, hogy megtudjunk valamit egymásról, amit egy idő után megtanulunk értelmezni. Ha odafigyelünk, az aprónak tűnő jelzések és jelek egy idő után összeállnak egy jól értelmezhető jelrendszerré. Mintha kapnánk egy pontos térképet egymáshoz.

Egy 8 alkalmas önismereti kalandra bátorítunk, ahol a saját és társad térképét is bővítheted. Úgy fektethetsz magadba, hogy az jó hatással lehet a párkapcsolatodra is.

Csak egy döntésnyire vagy!

Készen állsz egy közös útra?

Azon tudunk változtatni, amit ismerünk. Amit nem tudunk magunkról, az árthat, és láthatatlanul ártani is fog nem csak önmagunknak, hanem a környezetünkben élőknek is. Automatikus működéssel, automatikus reagálással nagy az esély arra, hogy hanyatlani kezd a kapcsolat. Ritkán vizsgáljuk meg azt a szemüveget, amelyen keresztül a világunkat látjuk, nem tudjuk, hogy egy-egy szokásunk, viselkedésmódunk, hiedelmünk honnan ered, hogyan formálja az életünket, és mennyire torzítja a valóságunkat. Gyerekként úgy tanultunk, hogy megfigyeltük a környezetünket, legfőképpen a szüleinket. Azok a stratégiák, amelyek akkor segítettek a fejlődésben, hátráltathatnak a felnőtt életünkben. Ugyanígy a társunkat is. Sodródunk, robotpilóta üzemmódban haladunk végig az életünkön, kárt és zűrzavart okozva magunkban és a környezetünkben, és kétségbeesve tesszük fel sokadszor is ugyanazt a kérdést: Miért velem történik mindez?

Vedd vissza az irányítást a párkapcsolatod, az életed felett!

Fel kell ébrednünk, megismernünk, megértenünk, hogy kik vagyunk, milyen rejtett “földrészekkel” rendelkezünk és ezáltal hogyan viszonyulunk önmagunkhoz, társunkhoz, a világhoz.

Aztán meg kell tanulnunk a felfedezett részeinket egységgé kovácsolni.

Miért érdemes elindulnod?

Az önismeret mindig felfedezésre váró, új területeket tartogat számunkra. Minél mélyebben és többet tudunk a saját működésünkről, annál jobban körül tudjuk határolni a kapcsolatainkban, hogy pontosan mire van szükségünk, mitől érezzük magunkat boldognak. Egy párkapcsolatban különösen nagy hangsúly kerül az egyéni szerepre, hiszen kettőnk szimbiózisa adja meg azt a biztonságot, harmóniát amelyre mindannyian vágyunk. A közös nevező elérése azonban  nem könnyű, hiszen a mindennapok nehézségei, feladatai sokszor leküzdhetetlen erővel zúdulnak ránk.

Ebben az árral szembeni úszásban próbálunk meg

Neked új eszközöket, látásmódot adni,

hogy minden egyes percben megélhesd

a kiteljesedés érzését.

Induláskor mi kimondjuk: Ha mi nem lépünk, senki nem fog helyettünk. Sőt, ez motivál minket: Nem maradhat minden így! 

A párkapcsolati könyvek és tanácsadók rengeteg hasznos tanácsot, kommunikációs és konfliktuskezelési eszközt kínálnak, melyek nagy segítségek. Viszont egyetlen eszköz sem működik hosszútávon, ha mi magunk nem fejlődünk.

Ha elindulsz az úton erre számíthatsz: 

Tudjuk, hogy félsz, hisz már ezerszer próbáltad, és mindig rossz vége lett. Mi viszont azt is tudjuk, hogy működik. A félelmeddel együtt csináld! Ahogy haladsz előre a félelmed is alábbhagy.

Worshopunk lehetőséget kínál az önfejlesztésre. Nem azokat szólítjuk meg, akik a dédelgetett énjüket szeretnék támogatni és fejleszteni, hanem azokat, akik sóvárogva vágynak arra, hogy a nemkívánatos énjüktől megszabaduljanak.

Itt nem a társainkat fogjuk megváltoztatni, hanem magunknak adunk esélyt a változásra. Nem magjavítjuk magunkat/párkapcsolatunkat, hanem helyettesítjük valami jobban működővel.

8 héten keresztül minden hétvégén együtt töltünk 4 órát Budapesten, a XII. kerületben, a Hollósy Simon utca 24. szám alatt. Minden egyes alkalommal egy adott témával foglalkozunk, mint például felelősségvállalás a párkapcsolaton belül, különböző elvárások és hiedelmek, amelyek gátolhatnak a kiteljesedésben, hogyan szeress és szeressenek, sérelmek útjai a megbocsátás irányába, a jó kommunikáció kincsei.

Csoportban fogunk dolgozni.

Minimum 5 fővel indul el a workshop sorozat, de maximálisan 10 fő vehet részt. Az alkalmakat a résztvevőkre szabjuk, nem tömegképzésről van szó.

Mesélni fogunk.

Mi azért dolgozunk, hogy hasznos tudást adjunk az egymáshoz vezető térképetek elkészítéséhez, amelyet követve együtt megtalálhatjátok a párkapcsolatotokban rejlő boldogságot.

Figyelni fogunk rátok, egymásra.

Támogatunk a célod elérésében, megosztjuk veled a tudásunkat. Kérdezni fogunk, szétszedjük, majd közösen újra összerakjuk. Felfedezünk, tervezünk, alkotunk

Lesznek írásbeli feladatok, izgalmas gyakorlatok, rövid élménymegosztások, amelyek elgondolkoztatnak, különböző nézőpontokat megvizsgálunk. Ha készen állsz rá, átbeszéljük! 

Az alkalmak kialakításánál arra figyeltünk, hogy egy védett és biztonságos közegben tudj kimozdulni a konfortzónád megszokott védelméből, és tudd újradefiniálni a tanultak alapján a kapcsolatod a társaddal. 

Minden tudásunkat, tapasztalatunkat megosztjuk veled, de a lépéseket neked kell megtenned. Célünk, hogy a 8 alkalom során felismerd a kapcsolatotok dinamikáját, önmagad és társad működését,  és az alkalmak során szerzett tudással képes legyél változtatni. A problémák helyett az erősségekre, az értékekre és a vágyakra koncentrálunk, a lehetséges megoldásokra fókuszálunk.

Azt azonban tudonod kell: annyit tudsz hazavinni a hátizsákodban, amennyit beleteszel!

Csak egy döntésnyire vagy!

NE indulj el…

…ha azonnali megoldásokat keresel. 

…ha a társadon szeretnél elsősorban változtatni.

…ha már mindent tudsz.

…ha nem szeretnél változni.

…ha nem vagy kész felelősséget vállalni a saját életedért.

…ha nem hiszel magadban.

Indulj el…

…ha szeretnéd jobban megismerni önmagad működését. 

…ha szeretnéd megérteni a párod, a párkapcsolatod nyelvét.

…ha biztos alapokon nyugvó párkapcsolatot szeretnél.

…ha szeretnél jól szeretni.

…ha szeretnél közelebb kerülni önmagadhoz és ezen keresztül a párodhoz.

…ha szeretnél új lehetőségeket felfedezni a változáshoz.

…ha szeretnéd meghatározni a saját sorsodat.

…ha szeretnéd megteremteni a saját békédet.

Csak egy döntésnyire vagy!

Mit kapsz pontosan, ha csatlakozol?

 • Jó kedvet, energiát, tudást minden alkalommal.
 • Fontos, életünket érintő témák boncolgatásával, megismerheted önmagad működését.
 • Ismereteket a felelősségvállalásról, elvárásokról, elvekről, értékrendről.
 • Ismereteket a szeretetről, sérelmekről, megbántásról és megbocsájtásról.
 • Ismereteket a konfliktuskezelésről, kommunikációról, emberi viselkedésekről.
 • Új eszközöket, új szemléletmódot az élethez, a párkapcsolathoz.
 • Házi feladatokat, hogy a szerzett tudást a gyakorlatba ültessétek.
 • Közelebb kerülhetsz önmagadhoz, és ezáltal a társadhoz!
 • Képes leszel jobban felismerni a kapcsolatod dinamikáját,
 • Képes leszel jobban felismerni önmagad és társad működését,
 • Képes leszel a megszerzett tudással a kapcsolatod dinamikáján, a magad működésén változtatni, amely hatással lesz a társadra is.

Önmagunkba fektetünk úgy, hogy az a kapcsolatunkat is jó irányba mozdíthatja.

Önmagunkba fektetünk, ezért soha senki nem veheti el azt tőlünk.

Önmagunk képzésébe való befektetés, a legjobb befektetés.

A tanulás akkor válik tudássá, ha azt, amit elméletben megtanulunk, minél mélyebben megértjük. Aztán minél többet gyakoroljuk.

Most két hónapot azzal töltesz, hogy ismerkedj magaddal, fejleszd magad, új ismereteket szerezz, új eszközöket tanulj meg használni.

Napi 1300 Ft (jobb helyeken két habos, hosszú kávé ára) arra, hogy teljesebb, tudatosabb, boldogabb életet élj!

   

Kik segítenek az úton? 

Hiszünk a fejlődésben, a mély önismeretben, a házasságban, az egymás iránti elköteleződésben. 

Saját magunk is megtapasztaltuk/tapasztaljuk egy kapcsolat nehézségeit, problémáit, konfliktusait. Hitelesen, őszintén tudjuk azt mondani, hogy tudjuk, mit érzel, mert nemcsak tanultunk róla, hanem sok dolgot át is éltünk. Mindennap teszünk azért, hogy működjön a házasságunk, mert rájöttünk, hogy a sikeres párkapcsolat nem magától jön létre. 

Energiát és időt nem spórolva fejlesztjük tudásunkat, kutatjuk a párkapcsolatot javító módszereket, eszközöket, és igyekszünk ezt minél több emberrel megosztani, hogy lehetőségük legyen kapcsolatukban kiteljesedni.

Dr. Knecht-Gothárd Kinga

Párkapcsolati szakértő, válási mediátor

Hiszem, hogy a harmonikus és dinamikus közös élet nem csupán illúzió, ahová legtöbben szeretnénk eljutni, hanem egyéni és közös céljaink, életfeladataink megvalósítása közben megélhető létállapot. Hiszem, hogy lehet párkapcsolatban élni boldogan, megbecsülten, szeretetben és kiteljesedve. 

Szamosvári Evelin Orsolya

Párkapcsolati szakértő, pszichológus hallgató

Hiszem, hogy mindenki megérdemel egy olyan kapcsolatot,  amelyben kiteljesedhet, amely nem a beletörődésről, megalkuvásról szól, hanem amelyben jó élni: szenvedéllyel, gyengédséggel, vagy akár őrületesen, ha ahhoz van kedvünk, tele izgalommal, és élményekkel, vigasszal és támogatással, egymás feltétel nélküli szeretetével. 

Hány alkalommal találkoznánk?

A tavaszi workshopjainkat még meg tudtuk tartani, de sajnos a vírushelyzet miatt  a többit le kellett mondanunk. Ha nem szeretnél lemaradni a következőről, amelyet terveink szerint 2021 őszén indítunk, az alábbi űrlap kitöltésével előjelentkezhetsz, és időben értesítünk a részletekről!

Csak egy döntésnyire vagy!

BETELT

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Ki vagyok én?

BETELT

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Tehetek róla, hogyan tehetek ellene?

BETELT

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Mi rejtőzik bennem?

BETELT

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Hogyan szeressek és szeressenek?

BETELT

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Hogyan bocsássak meg, hogyan kérjek bocsánatot?

BETELT

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Hogyan veszekedjünk jól?

BETELT

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Hogyan beszélgessünk jól?

BETELT

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Szövetséget választom

Kötelező részt venned az összes alkalmon?

Természetesen nem kötelező. A tudnivalókat úgy építettük fel, hogy az egyes alkalmakon való részvétellel is értékes, új ismereteket, eszközöket viszel haza magaddal. A teljes workshopon való részvétellel azonban egy olyan útmutató lehet a birtokodban, amivel magabiztosan bejárhatod a kapcsolatod kacskaringós útjait. A nyolc alkalom egymásra épülői témái úgy vezetnek végig a párkapcsolat különböző aspektusain, mint egy jó térkép a kijelölt útvonalon.

Mindez mennyibe kerül neked?

A workshop ára alkalmanként: 19900 Ft, a teljes program ára: 159,200 Ft.

Ha mind a nyolc alkalmon részt vennél, a részvételi díj megfizetésére két lehetőséged van:

1. Az első alkalom részvételi díját, azaz 19900 Ft-ot a regisztrációval együtt átutalod, majd alkalmanként fizeted a 19900 Ft részvételi díjat.

2. Amennyiben mind a nyolc alkalom teljes részvételi díját egyösszegben átutalod, ebben az esetben 1 alkalmat ajándékba adunk neked, azaz 19900 Ft kedvezményt biztosítunk, így számodra a teljes workshop ára 139.300 Ft.

Ráadásul ha mind a nyolc alkalmon részt veszel, ajándékba kapsz egy egyedi mappát, amiben összegyűjtheted az összes tudnivalód, valamint egy egyedi tollat, amit, ha kezedbe veszel eszedbe jut, hogy miért is dolgozol!

A workshopok létszáma korlátozott, ezért – ha meghoztad a döntésedet a részvételről – érdemes minél hamarabb lefoglalnod a helyedet. A regisztráció 1 alkalom árának, azaz 19900 Ft átutalásával válik érvényessé.

Csak egy döntésnyire vagy!

Biztos vagyok benne, előjelentkezem!

A tavaszi workshop sorozatunk BETELT, az őszi alkalmakat a vírushelyzetre tekintettel le kellett mondanunk. Ha nem szeretnél lemaradni a következőről, amelyet terveink szerint 2021 őszén indítunk, az alábbi űrlap kitöltésével előjelentkezhetsz, és időben értesítünk a részletekről!

Csak egy döntésnyire vagy!

13 + 10 =

Válaszok a kérdéseitekre

Csak nők jelentkezhetnek?
Nem. Olyan emberek jelentkezését várjuk, akik hisznek abban, hogy együtt könnyebb, mint külön és nem veszik természetesnek, ha a párjuk mellettük van. Akik változtatni, tanulni szeretnének, nyitottak és készek cselekedni.
Nincs most párkapcsolatom, de azért jelentkezhetek?
Természetesen. Hiszünk abban, hogy a megfelelő tudással képesek vagyunk változtatni életünkön. Az alkalmak során olyan témákat érintünk, ami az saját életedre is hatással lesz, és tudatosabban tudod felépíteni a jövendőbeli kapcsolatodat, hogy biztos alapokon építkezhessetek.
Hol fogunk találkozni?

8 héten keresztül minden hétvégén együtt töltünk 4 órát Budapesten, a XII. kerületben.

Pontos cím:

1126 Budapest Hollósy Simon u. 24. Fsz. 1. (InsideOut). (1-es kapucsengő)

A Déli pályaudvartól 10 perc sétára (800 méter), az 59/A és 61-es villamossal, 102-es, 21-es, 21/A-s autóbuszokkal megközelíthető.

Ha autóval jössz, a parkolásért a környéken hétköznapokon 8:00-18:00 között fizetni kell, a parkolási kód: 3122

Hogyan tudom a helyszínt megközelíteni?

1126 Budapest Hollósy Simon u. 24. Fsz. 1. (InsideOut). (1-es kapucsengő)

A Déli pályaudvartól 10 perc sétára (800 méter), az 59/A és 61-es villamossal, 102-es, 21-es, 21/A-s autóbuszokkal megközelíthető.

Ha autóval jössz, a parkolásért a környéken hétköznapokon 8:00-18:00 között fizetni kell, a parkolási kód: 3122

 

Hányszor találkozunk, mennyi ideig tart egy alkalom?

A tavaszi workshop sorozatunk BETELT! Ha nem szeretnél lemaradni a következőről, amelyet terveink szerint 2021 ősz végén indítunk, akkor előjelentkezhetsz, és időben értesítünk a részletekről!

 

Kötelező részt vennem az összes alkalmon?

Természetesen nem kötelező. Az anyagot úgy építettük fel, hogy az egyes alkalmakon való részvétellel is értékes, új ismereteket, eszközöket viszel haza magaddal. A teljes tréningen való részvétellel azonban egy olyan útmutató lehet a birtokodban, amivel magabiztosan bejárhatod a kapcsolatod kacskaringós útjait. A nyolc alkalom egymásra épülői témái úgy vezetnek végig a párkapcsolat különböző aspektusain, mint egy jó térkép a kijelölt útvonalon.

Mi történik, ha nem tudok részt venni egy kifizetett alkalmon?

Minden esetben kérünk 24 órával a tréning kezdési időpontja előtt jelezd felénk, hogy nem tudsz részt venni az adott eseményen. A befizetett összeget nem áll módunkban visszafizetni, azonban beszámítjuk egy következő workshop, vagy egyéni/páros konzultáció díjába. Amennyiben nem jelzed felénk, úgy az adott alkalom részvételi díját felszámítjuk.

Mi fog történni egy alkalmon?
Mindenegyes alkalommal egy adott témával foglalkozunk, mint például felelősségvállalás a párkapcsolaton belül, különböző elvárások és hiedelmek, amelyek gátolhatnak a kiteljesedésben, hogyan szeressen és szeressenek, sérelmek útjai a megbocsátás irányába, a jó kommunikáció kincsei. Csoportban fogunk dolgozni. Minimum 5 fővel indul el a tréning sorozat, de maximálisan 10 fő vehet részt. Az alkalmakat a résztvevőkre szabjuk, nem tömegképzésről van szó. Mesélni fogunk. Mi azért dolgozunk, hogy hasznos tudást adjunk az egymáshoz vezető térképetek elkészítéséhez, amelyet követve együtt megtalálhatjátok a párkapcsolatotokban rejlő boldogságot. Figyelni fogunk rátok, egymásra. Kérdezni fogunk. Szétszedjük, majd közösen újra összerakjuk. Felfedezünk, tervezünk, alkotunk. Lesznek írásbeli feladatok, amelyek elgondolkoztatnak, különböző nézőpontokat megvizsgálunk. Ha készen állsz rá, átbeszéljük! Támogatunk a célod elérésében, megosztjuk veled a tudásunkat. Az alkalmak kialakításánál arra figyeltünk, hogy egy védett és biztonságos közegben tudj kimozdulni a konfortzónád megszokott védelméből, és tudd újradefiniálni a tanultak alapján a kapcsolatod a társaddal. Minden tudásunkat, tapasztalatunkat megosztjuk veled, de a lépéseket neked kell megtenned. Célünk, hogy a 8 alkalom során felismerd a kapcsolatotok dinamikáját, önmagad és társad működését, és az alkalmak során szerzett tudással képes legyél változtatni. A problémák helyett az erősségekre, az értékekre és a vágyakra koncentrálunk, a lehetséges megoldásokra fókuszálunk. Azt azonban tudonod kell: annyit tudsz hazavinni a hátizsákodban, amennyit beleteszel!
Milyen témákról lesz szó?
Minden egyes alkalommal egy adott témával foglalkozunk, mint például felelősségvállalás a párkapcsolaton belül, különböző elvárások és hiedelmek, amelyek gátolhatnak a kiteljesedésben, hogyan szeressen és szeressenek, sérelmek útjai a megbocsátás irányába, a jó kommunikáció kincsei. 8 hét témái: Ki vagyok én? Tehetek róla, hogyan tehetek ellene? Mi rejtőzik bennem? Hogyan szeressek és szeressenek? Hogyan bocsássak meg, hogyan kérjek bocsánatot? Hogyan veszekedjünk jól? Hogyan beszélgessünk jól? Szövetséget választom
Mit vigyek magammal?
Önmagadat, nyitottságot, elfogadást, toleranciát. Mi gondoskodunk a tollról, a papírról, a teáról, innivalóról és a rágcsálnivalóról.
Már a válást fontolgatom, így is segíthet, ha részt veszek?
Azonnali megoldásokat nem tudunk adni neked, sem ígéreteket. Ha belegondolsz, akkor a probléma sem 5 perc alatt keletkezett. Ameddig felmerül a lehetőség, hogy változtass, addig van remény. Mi azért dolgozunk, hogy hasznos tudást adjunk az egymáshoz vezető térképetek elkészítéséhez, amelyet követve együtt megtalálhatjátok a párkapcsolatotokban rejlő boldogságot.
Kihez fordulhatok, ha további kérdésem van?
Keress minket online vagy telefonon, ígérjük 24 órán belül igyekszünk válaszolni. Facebook oldalunk, írj nekünk privát üzenetet: https://bit.ly/34Zn9Jq Dr. Knecht-Gothard Kinga +36 70 637 6441 kgkinga@terkepegymashoz.hu Szamosvári Evelin Orsolya +36 30 532 0503 szevelinorsolya@terkepegymashoz.hu Pajter Anett +36 20 514 2489 panett@terkepegymashoz.hu
Hogyan tudok fizetni?

A workshop ára alkalmanként: 19900 Ft, a teljes program ára: 159,200 Ft.

Ha mind a nyolc alkalmon részt vennél, a részvételi díj megfizetésére két lehetőséged van:

1. Az első alkalom részvételi díját, azaz 19900 Ft-ot a regisztrációval együtt átutalod, majd alkalmanként fizeted a 19900 Ft részvételi díjat.

2. Amennyiben mind a nyolc alkalom teljes részvételi díját egy összegben átutalod, ebben az esetben 1 alkalmat ajándékba adunk neked, azaz 19900 Ft kedvezményt biztosítunk, így számodra a teljes workshop ára 139.300 Ft.