„Szövetségben” című interjú sorozatot azért indítottuk el, mert inspiráló személyeken keresztül szeretnénk bemutatni, pozitív példát adni, hogy igenis párkapcsolatban élni jó. Ahol szó van a kapcsolatok nehézségeiről, örömeiről és összetartó elemeiről. Mindenki képes arra, hogy olyan kapcsolatban éljen, amilyenre vágyik. Tehetünk róla, tehetünk érte. Ha bővebben érdekel a motivációnk, akkor ITT olvashatsz még róla.
szövetségben
Vannak olyan napok, amikor felkelni is nehezemre esik, és mindezt átfűszerezi a bűntudat érzése, hiszen mindenem meg van, amiről valaha álmodtam. Néha úgy érzem, hogy egyedül maradtam a gondolataimmal, talán nem illeszkedem a földi lét határaival. Talán nem jó korba születtem, egyszerűen nem találom a helyem a családomon kívül. Egy ilyen napon találtam rá Dávidra, a megfelelésről osztotta meg a gondolatait, az érzéseit. Mindezt őszintén, vállalva a sebezhetőségét. Ahogy olvastam a sorokat, amelyek az önismeretről és az elfogadásról szóltak, azt éreztem, hogy: szövetségben
„Igen, mi is így gondoljuk!  Mi is ebben hiszünk! Ugyanazt érezzük!”
Elfogadni önmagunkat talán az egyik legnehezebb dolog, és önmagunk szeretete még csak ezután kezdődik. Amikor magunkon dolgozunk, akkor az egész rendszer gyógyul. Hatással vagyunk a szüleinkre, gyerekeinkre, összeér minden. Egy új generáció nő fel, talán kevesebb korlátozó hiedelemmel, talán több önszeretettel, elfogadással. Kapcsolódtunk ismeretlenül, de már az ismerősség érzésével a szívemben.

Kitti és Dávid a szó szoros értelmében együtt nőttek fel, 3 csodálatos gyermeket nevelnek. Dávid a blogjában DIY ötleteket oszt meg,  ír a tapasztalataikról, a félelmeikről, az örömeikről, tulajdonképpen az életükről. Mindezt teszi egy főállású munka mellett, és helytáll férjként, apaként is. WMN oldalán is rendszeresen jelenik meg írása, amelyeket érdemes elolvasnod ITT. Amiért pedig különösen a szívünkbe zártuk, ahogy ír és mesél a feleségéről. Arról a különleges kapcsolatról, amit minden egyes nap építenek, erősítenek.

Ismerjétek meg Kitti és Dávid szövetségét

Hogyan ismerkedtetek meg? szövetségben

Egy közös barátnak köszönhetően ismerkedtünk meg, középiskola után mindig egy parkban találkoztunk. Kitti 14 éves volt, én pedig 15. Amikor először megláttam Kittit egy belevaló, vagány, vonzó lányt láttam, már ekkor éreztem valamit iránta, csak később jöttem rá, hogy mi is az.

Mi történt abban a pillanatban, amikor tudtad, hogy vele szeretnéd folytatni az utazást az élet tengerén?

Először fiatalként nem terveztem hosszú távú kapcsolatot, hogyan is tervezhetne ilyet 15 évesen az ember. Aztán, amikor úgy igazán megismered a másikat, belelátsz a lelkébe és megnyíltok egymásnak, annál szebb pillanat nincs. Hiába voltunk fiatalok mindketten tudtuk és éreztük, hogy nem véletlenül szerettünk egymásba. Közös élet utakon mentünk keresztül addig is amíg találkoztunk, így sokkal könnyebben tudtunk azonosulni egymással.

Mit gondolsz mitől működik a kapcsolatotok? Mi az erősségetek?

Ami a szívünkön a szánkon. Mi nem csak szerelmesek vagyunk, de a legjobb barátok is, mindent megbeszélünk egymással. Olykor kiabálunk, vitatkozunk olaszos temperamentummal, de a végén mindig megöleljük egymást. A legnagyobb erősségünk, hogy egymást építjük, támogatjuk és a céljaink mindig közösek.

Mit jelent számodra a házasság? szövetségben

Nekünk nagyon fontos volt, hogy házasok legyünk. Nem a papír miatt, hanem amiatt, amit a gyűrűink is képviselnek. Egy körforgást, ami örök és megbonthatatalan, egy kötelék, ami hiszem, hogy egész életünkön át kell, hogy tartson. Kitti gyűrűjének a belsejébe az én nevem van gravírozva, az enyémbe az Övé, az összetartozásunkat jelképezi.

Fejezd be az alábbi mondatokat: szövetségben
„Azt szeretem a feleségemben a legjobban, hogy…

amellett, hogy  fantasztikus nő, egy igazi ősanya is.”

„Mi mind a ketten hiszünk…

a másikban, és erre tanítjuk a gyermekeinket is.”

Mondd el a feleséged szemszögéből, hogy mi az, amit szeret benned, és mi az, amiben szeretné, ha változnál! szövetségben

Szereti azt, amilyen lelkes tudok lenni és motiváló, pozitív. Szereti, ahogyan a gyermekeinket szeretem.

Azt szeretné ha többet fejezném ki felé mennyire szeretem, érintésekkel, ölelésekkel és puszikkal.

Idézz fel néhány szép emléket a feleségeddel kapcsolatban, amikor érezted a szeretetét!

Tudom ez nyálasan hangzik, de minden nap érzem. Viszont a gyermekeink születése egy megismételhetetlen pillanat volt, amikor olyan szeretet találkozott kettőnk között, ami egyedülálló. Nem véletlenül írok ezekről az érzésekről Apa bloggerként nap, mint nap.

Miben változtál a feleségednek köszönhetően? szövetségben

Megtanított rá, hogy ne befolyásoljon mások véleménye, ne sajnáljam magamtól az élet adta örömteli dolgokat. Megtanított rá, hogy ne hozzam haza a munkahelyi stresszt, de számtalan dolgot fel tudnék még sorolni.

Mit csináltok szívesen közösen, ha nyertek 5 perc „MI”- időt?

Minden este közösen tusolunk miután lefeküdtek a gyerekek, átbeszéljük az elmúlt napot. Szívesen filmezünk esténként. A vírus helyzet előtt egy hónapban minimum egyszer tartottunk egy randi délutánt, ahol moziztunk, vagy színházba mentünk, vacsoráztunk.

Hogyan hozzátok meg a közös és egyéni döntéseket? szövetségben

Igazából egyéni döntéseink nem nagyon vannak, mivel tényleg mindent megbeszélünk egymással. Minden alkalommal mikor döntést hozunk én pro-kontra listát csinálok, Kitti pedig olyan erővel hisz benne, ami engem motivál és, még ha néha fel is adnám tol a cél felé.

Mi a párkapcsolati szupererőd? szövetségben

Bármikor képes vagyok meglepni őt, az élet minden területén. 

Miből merítesz erőt a nehezebb időszakokban?

A családomból, azokból a pillanatokból, amik egyediek, és megismételhetetlenek. Egy ölelés egy, bújás egy közös kirándulás…a legkisebb dolgok adják néha a legtöbbet. 

Mi történt a kapcsolatotok legnehezebb, legmélyebb pontján? Hogyan vészeltétek át?

Azt gondolom minden nagyobb változást egy nehéz pontnak nevezhetünk. Ilyen volt az összes nagyobb döntés az életünkben. Lakás, ház vásárlás ilyenkor mindig egyikünk erősebb és tartja az erőt a másikban. Erős összefüggésben van azzal, hogy engem nagyon megvisel, ha az anyagi biztonságunk kerül veszélybe. Viszont minden alkalommal Kitti bebizonyítja, hogy bízzak benne, és kockázat nélkül nincs siker. Mindig türelemmel, rengeteg kommunikációval és az érzelmeink kiadásával vészeljük át. Sírunk, nevetünk, beszélgetünk, ordítunk, ölelünk, így tudatában vagyunk mindennek, amit a másik gondol, érez. Ikres szülőként megtanulod, hogy vagy együttműködtök szimbiózisban, vagy elbuktok. Itt nincs más lehetőség, csak így tudod jól csinálni!

Ha csak egy gondolatot adhatnál át az olvasóknak, mi lenne az?

Higgy úgy magadban, ahogyan a szerelmed hisz benned és közösen bármilyen akadályt legyőztök majd!

Ha szívesen követnéd ezt az inspiráló, erős férfit, akkor irány:

A képeket Farkas Hajnalka készítette.

Milyen kérdést tettél volna még fel szívesen? Van olyan pár a környezetedben, aki inspirál téged és szívesen megismernéd a történetüket? 

 
szövetsésben szövetségben szövetségben szövetségben szövetségben szövetségben szövetségben szövetségben szövetségben szövetségben szövetségben szövetségben szövetségben szövetségben