Együtt élni magunkkal a leghosszabb kapcsolat az életünkben.

Ha szabadon szeretnénk önmagunkkal létezni elengedhetetlen, hogy bizonyos fokú önismerettel rendelkezzünk.

Mi az önismeret? Mire jó, és mire nem?

Mivel mindannyian bizonyos elvekkel, értékrenddel, mintákkal rendelkezünk, és azok nagyon mélyen rögzültek bennünk, általában a döntéseinknél azokra támaszkodunk. Ez egész jól megy addig, amíg az életünk abba az irányba halad, amerre szeretnénk, ami elégedetté tesz bennünket. Akkor jönnek a gondok, amikor nem úgy alakul az életünk, ahogy azt elképzeltük.

És ilyenkor mit csinálunk?

MEGMAGYARÁZZUK! FELELŐSÖKET KERESÜNK!

Az, hogy milyen magyarázatot találunk, függ a fenti elveinktől, értékrendünktől, korábbi tapasztalásainktól. Ezek lehet, hogy jó irányba mozdítanak el bennünket, de az is lehet, hogy nem. Ennek felismeréséhez van szükségünk önismeretre.

Az önismeret, ÖNMAGUNK MEGISMERÉSÉT JELENTI!

Nem csak azt, hogy Kik vagyunk, hanem főleg azt, hogy HOGYAN lettünk ilyenek?

Gyerekként formálódott bennünk az a felnőtt, 

aki most a döntéseket meghozza, aki próbálja megtalálni a saját útját.

Érdekes megfigyelni, hogy a magunk megismerésével akkor kezdünk el egyáltalán foglalkozni, amikor már fáj, feszít a szenvedés, a keserűség, a boldogtalanság.

Korábban nem voltunk könnyű helyzetben, hisz az önismeret, önmagunk megismerése nem volt része a kultúránknak!

Az érzelmeink megélése, annak megértése szintén nem volt része a kultúránknak, sőt az oktatásban sem találkozunk ezekkel.

Ma viszont már más a helyzet. Rengeteg forrásból dől ránk az önismerettel kapcsolatos tudásanyag. 

Egy önismereti kalandra bátorítunk, ahol a saját térképedet bővítheted. Úgy fektethetsz magadba, hogy az jó hatással lesz a további életedre.

Készen állsz egy közös útra?

Azon tudunk változtatni, amit ismerünk. Amit nem tudunk magunkról, az árthat, és láthatatlanul ártani is fog nem csak önmagunknak, hanem a környezetünkben élőknek is. Ritkán vizsgáljuk meg azt a szemüveget, amelyen keresztül a világunkat látjuk, nem tudjuk, hogy egy-egy szokásunk, viselkedésmódunk, hiedelmünk honnan ered, hogyan formálja az életünket, és mennyire torzítja a valóságunkat. Gyerekként úgy tanultunk, hogy megfigyeltük a környezetünket, legfőképpen a szüleinket. Azok a stratégiák, amelyek akkor segítettek a fejlődésben, hátráltathatnak a felnőtt életünkben. Ugyanígy a társunkat is. Sodródunk, robotpilóta üzemmódban haladunk végig az életünkön, kárt és zűrzavart okozva magunkban és a környezetünkben, és kétségbeesve tesszük fel sokadszor is ugyanazt a kérdést: Miért velem történik mindez?

Fel kell ébrednünk, megismernünk, megértenünk, hogy kik vagyunk, milyen rejtett “földrészekkel” rendelkezünk és ezáltal hogyan viszonyulunk önmagunkhoz, társunkhoz, a világhoz.

Aztán meg kell tanulnunk a felfedezett részeinket egységgé kovácsolni.

Miért érdemes elindulnod?

Az önismeret mindig felfedezésre váró, új területeket tartogat számunkra. Minél mélyebben és többet tudunk a saját működésünkről, annál jobban körül tudjuk határolni a kapcsolatainkban, hogy pontosan mire van szükségünk, mitől érezzük magunkat boldognak.

 

Ezen a tréningen alapismereteket szeretnénk adni, 

amelyek felhasználásával átformálhatod a gondolataidat, szemléletmódodat,

és ezáltal minél többször megélhesd

a kiteljesedés érzését.

Ha elindulsz az úton erre számíthatsz: 

Négy órán keresztül olyan témákkal foglalkozunk, mint például önismeret fontossága, önkép-önértékelés-önbizalom-önbecsülés jelentősége, önnevelés lényege, önértékelés-önbizalom viszonya, önbecsülés forrásai, alacsony-magas önbecsülés hatásai.

Csoportban fogunk dolgozni.

Minimum 5 fővel indul el a tréning, de maximálisan 10 fő vehet részt. Az alkalmat a résztvevőkre szabjuk, nem tömegképzésről van szó.

Mesélni fogunk.

Mi azért dolgozunk, hogy hasznos tudást adjunk a magatokhoz vezető térképetek elkészítéséhez, amelyet követve megtalálhatjátok a teljesebb élethez való utat.

Figyelni fogunk rátok, egymásra.

Támogatunk a célod elérésében, megosztjuk veled a tudásunkat. Kérdezni fogunk, szétszedjük, majd közösen újra összerakjuk. Felfedezünk, tervezünk, alkotunk

Lesznek írásbeli feladatok, izgalmas gyakorlatok, rövid élménymegosztások, amelyek elgondolkoztatnak, különböző nézőpontokat megvizsgálunk. Ha készen állsz rá, átbeszéljük! 

A tréning kialakításánál arra figyeltünk, hogy egy védett és biztonságos közegben tudj kimozdulni a konfortzónád megszokott védelméből, és tudd újradefiniálni a tanultak alapján magad. 

Minden tudásunkat, tapasztalatunkat megosztjuk veled, de a lépéseket neked kell megtenned. Célünk, hogy a tréning alatt felismerd azt, hogy mennyire fontos, hogy tisztában légy önmagaddal, és kedvet kapj ahhoz, hogy a  szerzett tudással képes legyél elindulni egy változáson. 

Azt azonban tudnod kell: annyit tudsz hazavinni a hátizsákodban, amennyit beleteszel!

Itt a helyed, ha…

…ha szeretnéd jobban megismerni önmagad működését. 

…ha szeretnéd megérteni az önismeret fontosságát.

…ha tudni szeretnéd, hogy mit jelent az önkép, önértékelés, önbizalom, önbecsülés.

…ha szeretnéd megérteni, hogy miért érzed értéktelennek magad.

…ha szeretnél közelebb kerülni önmagadhoz.

…ha szeretnél új lehetőségeket felfedezni a változáshoz.

Mit kapsz pontosan, ha csatlakozol?

  • Jó kedvet, energiát, tudást.
  • Fontos, önismereti témák boncolgatásával, megismerheted önmagad működését.
  • Ismereteket a önismeretről, önművelésről, önképről.
  • Ismereteket az önértékelés-önbizalom-önbecsülés hármasáról.
  • Új eszközöket, új szemléletmódot az élethez, a kapcsolatokhoz.
  • Házi feladatokat, hogy a szerzett tudást a gyakorlatba ültessétek.
  • Közelebb kerülhetsz önmagadhoz!
  • Képes leszel jobban felismerni a viselkedésed hátterét.
  • Képes leszel jobban felismerni önmagad működését,
  • Képes leszel a megszerzett tudással a magad működésén változtatni, amely hatással lesz a környezetedre is.

Önmagunkba fektetünk úgy, hogy az a kapcsolatunkat is jó irányba mozdíthatja.

Önmagunkba fektetünk, ezért soha senki nem veheti el azt tőlünk.

Önmagunk képzésébe való befektetés, a legjobb befektetés.

A tanulás akkor válik tudássá, ha azt, amit elméletben megtanulunk, minél mélyebben megértjük. Aztán minél többet gyakoroljuk.

Most két hónapot azzal töltesz, hogy ismerkedj magaddal, fejleszd magad, új ismereteket szerezz, új eszközöket tanulj meg használni.

 

Kik segítenek az úton? 

Hiszünk a fejlődésben, a mély önismeretben, a házasságban, az egymás iránti elköteleződésben. 

Saját magunk is megtapasztaltuk/tapasztaljuk egy kapcsolat nehézségeit, problémáit, konfliktusait. Hitelesen, őszintén tudjuk azt mondani, hogy tudjuk, mit érzel, mert nemcsak tanultunk róla, hanem sok dolgot át is éltünk. Mindennap teszünk azért, hogy működjön a házasságunk, mert rájöttünk, hogy a sikeres párkapcsolat nem magától jön létre. 

Energiát és időt nem spórolva fejlesztjük tudásunkat, kutatjuk a párkapcsolatot javító módszereket, eszközöket, és igyekszünk ezt minél több emberrel megosztani, hogy lehetőségük legyen kapcsolatukban kiteljesedni.

Dr. Knecht-Gothárd Kinga

Hiszem, hogy a harmonikus és dinamikus közös élet nem csupán illúzió, ahová legtöbben szeretnénk eljutni, hanem egyéni és közös céljaink, életfeladataink megvalósítása közben megélhető létállapot. Hiszem, hogy lehet párkapcsolatban élni boldogan, megbecsülten, szeretetben és kiteljesedve. 

Szamosvári Evelin Orsolya

Hiszem, hogy mindenki megérdemel egy olyan kapcsolatot,  amelyben kiteljesedhet, amely nem a beletörődésről, megalkuvásról szól, hanem amelyben jó élni: szenvedéllyel, gyengédséggel, vagy akár őrületesen, ha ahhoz van kedvünk, tele izgalommal, és élményekkel, vigasszal és támogatással, egymás feltétel nélküli szeretetével. 

Mindez mennyibe kerül neked?

A tréning ára: 9.900 Ft.

Ráadásul ajándékba kapsz egy egyedi mappát, amiben összegyűjtheted az összes tudnivalód, valamint egy egyedi tollat, amit, ha kezedbe veszel eszedbe jut, hogy miért is dolgozol!

A tréning létszáma korlátozott, ezért – ha meghoztad a döntésedet a részvételről – érdemes minél hamarabb lefoglalnod a helyedet. A regisztráció a 9900 Ft átutalásával válik érvényessé.

Biztos vagyok benne, előjelentkezem!

A tavaszi tréningünk BETELT! Ha nem szeretnél lemaradni a következőről, amelyet terveink szerint nyár végén indítunk, az alábbi űrlap kitöltésével előjelentkezhetsz, és időben értesítünk a részletekről!

8 + 4 =

Válaszok a kérdéseitekre

Csak nők jelentkezhetnek?
Nem. Olyan emberek jelentkezését várjuk, akik hisznek abban, hogy együtt könnyebb, mint külön és nem veszik természetesnek, ha a párjuk mellettük van. Akik változtatni, tanulni szeretnének, nyitottak és készek cselekedni.
Hogyan tudom a helyszínt megközelíteni?
Középpont, 1112 Budapest, Nevegy köz 2.

Megközelíthető: M4-el Kelenföldi pályaudvartól 8 E-s, 153-as, 154-es buszokkal (5-10 perc), Széll Kálmán térről 139-es, 140-es, 140A-s buszokkal (20-30 perc), Móricz Zsigmond körtérről 240-es busszal (20 perc). Autóval a Budaörsi út mentén közelíthető meg, a Gazdagréti úton át. A parkolás ingyenes!

 

Mit vigyek magammal?
Önmagadat, nyitottságot, elfogadást, toleranciát. Mi gondoskodunk a tollról, a papírról, a teáról, innivalóról és a rágcsálnivalóról.
Kihez fordulhatok, ha további kérdésem van?
Keress minket online vagy telefonon, ígérjük 24 órán belül igyekszünk válaszolni.
Facebook oldalunk, írj nekünk privát üzenetet: https://bit.ly/34Zn9Jq

Dr. Knecht-Gothard Kinga
+36 70 637 6441
kgkinga@terkepegymashoz.hu

Szamosvári Evelin Orsolya
+36 30 532 0503
szevelinorsolya@terkepegymashoz.hu

Pajter Anett
+36 20 514 2489
panett@terkepegymashoz.hu

Hogyan tudok fizetni?

A tréning ára: 9900 Ft,

A regisztráció a 9900 Ft átutalásával válik érvényessé.

Scroll Up