Elfejlődtünk!

Minden egyes nap változunk, nem vagyunk ugyanazok, mint 1, 5, 10 évvel ezelőtt.

Csak gondoljuk át a mai napunkat, hány emberrel találkoztunk, mit olvastunk, láttunk, hallottunk és még sorolhatnánk. Ha nyitottan állunk a történésekhez, bármikor, bármi hatással lehet ránk, elindulhatunk egy fejlődési úton. Egy olyan úton, amelyet a társunk nem ért, nem támogat, mert ő még nem készült fel a változásra. Ha nem vonjuk be egymást valamilyen szinten ebbe a folyamatba, akkor esélyünk sincs megérteni, mi zajlik a társunkban. Ez pedig bizonytalanságot és akár félelmet kelthet bennünk, ami védekező vagy akár támadó hozzáálláshoz is vezethet.

Ha nem is tudjuk teljes szívünkkel támogatni a társunkat, először próbáljuk meg legalább megérteni, megismerni a benne zajló változást. Védekezés vagy támadás helyett érdeklődjünk aktívan, akarjuk megismerni az útját, és felfedezni hol tudunk kapcsolódni hozzá.

Ha elindultok ezen az úton, akkor egymást támogatva haladhattok, fejlődhettek.

Már nem tudunk semmiről beszélgetni, nincs közös témánk.
Időpocsékolásnak tartja a hobbijaimat.
A TV-n kívül semmi nem érdekli.
Próbálok haladni, de úgy érzem folyton visszahúz.
Folyamatos önmegvalósításban van a párom, és nem tudok vele lépést tartani.

Amit fontos tudnod, mielőtt elindulsz:

Az első lépésekhez hatalmas bátorságra van szükség, de már itt vagy ezen az oldalon, gondolkozol azon, hogy személyesen is találkozz velünk. Nincs annál nehezebb, mint szembenézni önmagunkkal, elfogadni a sikereinket, a kudarcainkat, a cselekedeteinket, a mulasztásainkat, egyszerűen szeretni azt, akik vagyunk. Tudjuk, éreztük, sőt sokszor most is hasonló cipőben járunk, éppen ezért arra biztatunk, hogy ne állj meg!

Ne állj meg, mert ahogy haladsz az úton, sok felesleges tehertől megszabadulsz, amelyek eddig lelassítottak. Megkönnyebbülsz, és egyre több erőforrás segíti az utadat. Megtapasztalhatod, hogy a fejlődés szabadsággal jár.
Azt azonban tudonod kell: annyit tudsz hazavinni a hátizsákodban, amennyit beleteszel!
Minden tudásunkat, tapasztalatunkat megosztjuk veled, de a lépéseket neked kell megtenned.

Kik segítenek az úton? 

Hiszünk a fejlődésben, a mély önismeretben, a házasságban, az egymás iránti elköteleződésben. 

Saját magunk is megtapasztaltuk/tapasztaljuk egy kapcsolat nehézségeit, problémáit, konfliktusait. Hitelesen, őszintén tudjuk azt mondani, hogy tudjuk, mit érzel, mert nemcsak tanultunk róla, hanem sok dolgot át is éltünk. Mindennap teszünk azért, hogy működjön a házasságunk, mert rájöttünk, hogy a sikeres párkapcsolat nem magától jön létre. 

Energiát és időt nem spórolva fejlesztjük tudásunkat, kutatjuk a párkapcsolatot javító módszereket, eszközöket, és igyekszünk ezt minél több emberrel megosztani, hogy lehetőségük legyen kapcsolatukban kiteljesedni.

Dr. Knecht-Gothárd Kinga

párkapcsolati coach, mediátor, ügyvéd

Hiszem, hogy a harmonikus és dinamikus közös élet nem csupán illúzió, ahová legtöbben szeretnénk eljutni, hanem egyéni és közös céljaink, életfeladataink megvalósítása közben megélhető létállapot. Hiszem, hogy lehet párkapcsolatban élni boldogan, megbecsülten, szeretetben és kiteljesedve. 

Szamosvári Evelin Orsolya

párkapcsolati coach, tréner

Hiszem, hogy mindenki megérdemel egy olyan kapcsolatot,  amelyben kiteljesedhet, amely nem a beletörődésről, megalkuvásról szól, hanem amelyben jó élni: szenvedéllyel, gyengédséggel, vagy akár őrületesen, ha ahhoz van kedvünk, tele izgalommal, és élményekkel, vigasszal és támogatással, egymás feltétel nélküli szeretetével. 

Ha elindulsz az úton erre számíthatsz:

Vannak az életünkben olyan nehézségek, amelyekbe túlságosan beleragadunk, és segítség nélkül nem tudunk továbblépni. Elfelejtjük, hogy életünk helyzeteire több nézőpontból is tekinthetünk, amelyek eltérő felismerésekhez vezethetnek. Szükségünk lehet egy segítőre, aki friss szemmel, objektíven látja az elakadást, és kimozdíthat abból.

Kérdezni fogunk. 

Figyelni fogunk rád, rátok.

Kicsit szétszedjük.

Majd összerakjuk.

Újra tervezünk.

Elkezditek csinálni.

Felfedezünk.

Alkotunk.

térkép egymáshoz

Támogatunk titeket, hogy közösen elérjétek, hogy azt a kapcsolatot élhessétek, amire vágytok. Problémák helyett a megoldásokra fókuszálunk. Nem a múlt sérelmeit dolgozzuk fel, csupán a kapcsolat sérelmeit. A kapcsolat dinamikáját rendezzük . Célirányosan a jövőbeli tervekre, célokra és teendőkre összpontosítunk. Az egyéni lelki sérülésekkel, személyiség-torzulással nem foglalkozunk, viszont lehetőséget kaptok arra, hogy az élmények által felismerjétek azokat, és szükség esetén megfelelő szakember segítségével kezeljétek.

Meggyőződésünk, hogy bármilyen párkapcsolat javító módszer akkor hatékony, ha abban mindkét fél részt vesz, és elköteleződik a kapcsolat helyrehozatala iránt. Ezért a találkozókra elsősorban párokat várunk. 

Egy találkozó alkalmanként 90 percet vesz igénybe, melynek ára 25.000 Ft.

Természetesen lehetőség van egyéni találkozóra is, amely alkalmanként 50 percet vesz igénybe, ára 15 000 Ft.

A beszélgetésre előzetes bejelentkezés alapján kerül sor. térkép egymáshoz

Akik részt vettek és elindultak az úton, ezt mondták:

A mindennapok rohanásban nem mindig jutott időnk foglalkozni egymással. Az évek teltek, a konfliktusok állandósultak, a ráncok mélyültek. Távolodtunk egymástól és ezt a folyamatot már csak vészfékkel lehetett megállítani. Köszönöm, hogy a foglalkozások alkalmával szépen lassan visszavezettetek minket egymáshoz! Olyan segítséget kaptunk tőletek, amivel már sosem tévedünk el!

Sz. Emese

Szeretném megköszönni a ma délelőtti foglalkozást! Azt gondolom, bízok benne, hogy kaptunk egy olyan támaszt, ami erőt adhat a következő napok, hetek nehézségein átlendülni.

B. Gyula

Köszönöm szépen. Örülök, hogy Önt választottam. Sok új gondolatot tudott megfogalmazni, amellyel kibillentett a megszokottból.

M. Zoltán

 

Ahol találkozhattál már velünk:

www.ugyvedmediatoriroda.hu

Blog

Szerelem kontra szexuális vágy

Szerelem kontra szexuális vágy

Mit gondoltok a szerelemről? Mi van a szexuális vággyal? Hogyan kapcsolódnak az intimitáshoz? Függnek egymástól, vagy függetlenül léteznek? Bejegyzésemben a szerelemről,  a szexuális vágyról, egymáshoz való viszonyáról gondolkozom, kérdéseket teszek fel önmagamnak,...

Szövetségben: Julcsi és Dávid

Szövetségben: Julcsi és Dávid

Julcsi és Dávid egymás kezét fogják, hogy a hullámok ne sodorják egymástól messze, vagy nagyon mélyre. 2019. november 24-én született meg Nimród, a szerelmük gyümölcse. Sürgősségi császárral érkezett erre a fura bolygóra, 24 hetes korában. Míg Julcsi erősödött, Dávid vigyázott a kisfiúkra, aki minden gondosság ellenére, aznap az angyalok közé költözött. Hiszem, hogy onnan figyeli a szüleit, és biztos vagyok benne, hogy arra vár, hogy a családja egy biztonságos kikötőbe érjen, és kikössön. A halálról méltatlanul keveset beszélünk, pedig a legnagyobb közhellyel élve, az életünk része. Egy kisbaba esetében az ember úgy érzi, hogy valami nagyon nincs rendben, mélyen megrendül az egész világ. Most is gombóc van a torkomban, a könnyeimet nem is tudom visszatartani. Hogyan lehet tovább élni, keresni az örömöt egy ilyen esemény után? Julcsi és Dávid pont ezt mutatja meg, nem adják fel. Erőtlenül mégis erősen, egymásra támaszkodva, egymásból erőt merítve haladnak előre, őrizve a szívükben egy édes kisfiút, egy angyalt.

Bejelentkezem

4 + 3 =

Eltávolodtunk!

Nem figyel rám a társam, nem hallgat meg, alig beszélgetünk.
Nem érdekli mi történik velem.
Egyedül érzem magam.
Alig van otthon, csak a munkája érdekli.
Úgy érzem, csak a gyerekeknek él, rám nem marad ideje.

Megcsaltak / Megcsaltam

Nem érzem nőnek, férfinak magam a társam mellett.
Nincs köztünk intimitás, hozzám sem ér.
Félek, hogy szeretője van, és elveszítem a társam.
Nem bízom benne, folyton féltékenykedem.
Megcsaltam a párom, de nem akarom elveszíteni őt.

Folyton veszekszünk!

Már nincs türelmünk egymáshoz, minden apróságon vitatkozunk.
Ugyanazokat a köröket futjuk, és nem jutunk előrébb.
Nem tisztel a társam, meg sem hallgatja a véleményem.
Mindig neki kell, hogy igaza legyen.
Nem értjük, nem halljuk meg egymást.

Szülők lettünk!

Nem foglalkozik a gyerekekkel, magamra maradtam.
Csak a gyerekekkel foglalkozik, magányos vagyok.
Megszűntünk nőnek és férfinak lenni, anya és apa lettünk.
Nem értünk egyet a nevelésben.
Szeretnénk jobb szülők lenni.

Váláson gondolkozom!

Nem bírom tovább, nem tudom mit csináljak.
Szeretem, de olyanok vagyunk, mint két idegen.
Lehet jobb egyedül, mint együtt.
Nem értem mi történt velünk, pedig olyan jól indult minden.
Foglalkoztat a válás gondolata, de mi lesz a gyerekeinkkel?!

Túl sokan vagyunk a párkapcsolatban!

A társam szülei mindenbe beleszólnak.
A társam nem tud elszakadni a szüleitől.
A barátai folyamatosan befolyásolják a társam.
A döntéseinket nem csak ketten hozzuk meg.
Versenyeznem kell az anyósommal.