Válási mediáció

A házasság felbontása során olyan döntéseket kell meghoznunk, amely alapjaiban határozza meg a jövőnket.

Egy házasság felbontása önmagában erős érzelmekkel, indulatokkal, szomorúsággal jár. Egyrészt elveszítjük azt az érzelmi biztonságot, amelyre a házasságunk elején támaszkodtunk. Másrészt amennyiben a kapcsolat hosszabb ideig tartott, az anyagi biztonságunk is veszélybe kerülhet, és ha közös gyermekünk is született, az ő jövőjéről is nekünk kell dönteni.

Véleményünk szerint azokban az esetekben, ahol a jövőbeni kommunikáció elengedhetetlen, ahol az emberi oldal és a jövőbeni együttműködés a meghatározó, – így többek között a házassági bontóper során felmerülő járulékos kérdések esetében – rendkívül fontos, hogy együtt találjátok meg azt a megoldást, amely mindenki számára elfogadható.

 

Fontolgatom a válást, de aggódom a jövő miatt. Válni akarunk, de nem tudunk megegyezni.

A mediáció tökéletesen alkalmas arra, hogy esélyetek legyen meghozni a számotokra kielégítő megállapodást, amelyhez tartani tudjátok magatokat, hisz mindannyian magatokénak érzitek. És ez lesz az a megállapodás, amely igazi megoldás lesz, ami tartósnak fog bizonyulni a jövőben is. Ügyvédként figyelek arra, hogy a mediációs megállapodás a jogszabályoknak is megfeleljen, amelyet a bírósági peres eljárásban is fel tudtok használni.

A válási mediáció nektek szól, ha a hosszú, idegőrlő, indulaterősítő pereskedés helyett, gyors és békés úton szeretnétek lezárni a házasságotokat, mert keresitek a jövőbeni együttműködést, akár azért, mert közös gyereket neveltek, vagy közös a vállalkozásotok, vagy mert úgy érzitek, hogy ennyivel tartoztok egymásnak.

Ki segít az úton? 

Dr. Knecht-Gothárd Kinga

párkapcsolati coach, mediátor, ügyvéd

Hiszem, hogy a harmonikus és dinamikus közös élet nem csupán illúzió, ahová legtöbben szeretnénk eljutni, hanem egyéni és közös céljaink, életfeladataink megvalósítása közben megélhető létállapot. Hiszem, hogy lehet párkapcsolatban élni boldogan, megbecsülten, szeretetben és kiteljesedve. 

Bejelentkezem

6 + 15 =

Blog

Hogyan értékeljük egymást?

Hogyan értékeljük egymást? Hogyan beszélgessünk? A minap egy kedves ismerősömmel ebédeltem, és ahogy lenni szokott egy kis idő elteltével már a párkapcsolatról beszélgettünk. Arra lettem figyelmes, hogy először csak egy-egy panasz érkezik a párját illetően, aztán az...

Párkapcsolati mediáció

Jó a kapcsolatunk, de egy bizonyos kérdésben nem tudunk megegyezni
Scroll Up