Válási mediáció

A házasság felbontása során olyan döntéseket kell meghoznunk, amely alapjaiban határozza meg a jövőnket.

Egy házasság felbontása önmagában erős érzelmekkel, indulatokkal, szomorúsággal jár. Egyrészt elveszítjük azt az érzelmi biztonságot, amelyre a házasságunk elején támaszkodtunk. Másrészt amennyiben a kapcsolat hosszabb ideig tartott, az anyagi biztonságunk is veszélybe kerülhet, és ha közös gyermekünk is született, az ő jövőjéről is nekünk kell dönteni.

Véleményünk szerint azokban az esetekben, ahol a jövőbeni kommunikáció elengedhetetlen, ahol az emberi oldal és a jövőbeni együttműködés a meghatározó, – így többek között a házassági bontóper során felmerülő járulékos kérdések esetében – rendkívül fontos, hogy együtt találjátok meg azt a megoldást, amely mindenki számára elfogadható.

Egy találkozó alkalmanként max. 90 percet vesz igénybe, melynek díja 20.000 Ft/fő. Természetesen lehetőség van egyéni találkozóra, úgynevezett előkészítő ülésre is, amely alkalmanként 60 percet vesz igénybe, díja 20 000 Ft.

Fontolgatom a válást, de aggódom a jövő miatt. Válni akarunk, de nem tudunk megegyezni.

A mediáció tökéletesen alkalmas arra, hogy esélyetek legyen meghozni a számotokra kielégítő megállapodást, amelyhez tartani tudjátok magatokat, hisz mindannyian magatokénak érzitek. És ez lesz az a megállapodás, amely igazi megoldás lesz, ami tartósnak fog bizonyulni a jövőben is. Mivel ügyvéd is vagyok, figyelek arra, hogy a mediációs megállapodás a jogszabályoknak is megfeleljen, amelyet a bírósági peres eljárásban is fel tudtok használni.

A válási mediáció nektek szól, ha a hosszú, idegőrlő, indulaterősítő pereskedés helyett, gyors és békés úton szeretnétek lezárni a házasságotokat, mert keresitek a jövőbeni együttműködést, akár azért, mert közös gyereket neveltek, vagy közös a vállalkozásotok, vagy mert úgy érzitek, hogy ennyivel tartoztok egymásnak.

Ki segít az úton? 

Dr. Knecht-Gothárd Kinga

párkapcsolati coach, mediátor, ügyvéd

Hiszem, hogy a harmonikus és dinamikus közös élet nem csupán illúzió, ahová legtöbben szeretnénk eljutni, hanem egyéni és közös céljaink, életfeladataink megvalósítása közben megélhető létállapot. Hiszem, hogy lehet párkapcsolatban élni boldogan, megbecsülten, szeretetben és kiteljesedve. 

Bejelentkezem

1 + 6 =

Blog

Szerelem kontra szexuális vágy

Szerelem kontra szexuális vágy

Mit gondoltok a szerelemről? Mi van a szexuális vággyal? Hogyan kapcsolódnak az intimitáshoz? Függnek egymástól, vagy függetlenül léteznek? Bejegyzésemben a szerelemről,  a szexuális vágyról, egymáshoz való viszonyáról gondolkozom, kérdéseket teszek fel önmagamnak,...

Szövetségben: Julcsi és Dávid

Szövetségben: Julcsi és Dávid

Julcsi és Dávid egymás kezét fogják, hogy a hullámok ne sodorják egymástól messze, vagy nagyon mélyre. 2019. november 24-én született meg Nimród, a szerelmük gyümölcse. Sürgősségi császárral érkezett erre a fura bolygóra, 24 hetes korában. Míg Julcsi erősödött, Dávid vigyázott a kisfiúkra, aki minden gondosság ellenére, aznap az angyalok közé költözött. Hiszem, hogy onnan figyeli a szüleit, és biztos vagyok benne, hogy arra vár, hogy a családja egy biztonságos kikötőbe érjen, és kikössön. A halálról méltatlanul keveset beszélünk, pedig a legnagyobb közhellyel élve, az életünk része. Egy kisbaba esetében az ember úgy érzi, hogy valami nagyon nincs rendben, mélyen megrendül az egész világ. Most is gombóc van a torkomban, a könnyeimet nem is tudom visszatartani. Hogyan lehet tovább élni, keresni az örömöt egy ilyen esemény után? Julcsi és Dávid pont ezt mutatja meg, nem adják fel. Erőtlenül mégis erősen, egymásra támaszkodva, egymásból erőt merítve haladnak előre, őrizve a szívükben egy édes kisfiút, egy angyalt.

Párkapcsolati mediáció

Jó a kapcsolatunk, de egy bizonyos kérdésben nem tudunk megegyezni