Válási mediáció

A házasság felbontása során olyan döntéseket kell meghoznunk, amely alapjaiban határozza meg a jövőnket.

Egy házasság felbontása önmagában erős érzelmekkel, indulatokkal, szomorúsággal jár. Egyrészt elveszítjük azt az érzelmi biztonságot, amelyre a házasságunk elején támaszkodtunk. Másrészt amennyiben a kapcsolat hosszabb ideig tartott, az anyagi biztonságunk is veszélybe kerülhet, és ha közös gyermekünk is született, az ő jövőjéről is nekünk kell dönteni.

Véleményünk szerint azokban az esetekben, ahol a jövőbeni kommunikáció elengedhetetlen, ahol az emberi oldal és a jövőbeni együttműködés a meghatározó, – így többek között a házassági bontóper során felmerülő járulékos kérdések esetében – rendkívül fontos, hogy együtt találjátok meg azt a megoldást, amely mindenki számára elfogadható.

 

Fontolgatom a válást, de aggódom a jövő miatt. Válni akarunk, de nem tudunk megegyezni.

A mediáció tökéletesen alkalmas arra, hogy esélyetek legyen meghozni a számotokra kielégítő megállapodást, amelyhez tartani tudjátok magatokat, hisz mindannyian magatokénak érzitek. És ez lesz az a megállapodás, amely igazi megoldás lesz, ami tartósnak fog bizonyulni a jövőben is. Ügyvédként figyelek arra, hogy a mediációs megállapodás a jogszabályoknak is megfeleljen, amelyet a bírósági peres eljárásban is fel tudtok használni.

A válási mediáció nektek szól, ha a hosszú, idegőrlő, indulaterősítő pereskedés helyett, gyors és békés úton szeretnétek lezárni a házasságotokat, mert keresitek a jövőbeni együttműködést, akár azért, mert közös gyereket neveltek, vagy közös a vállalkozásotok, vagy mert úgy érzitek, hogy ennyivel tartoztok egymásnak.

Ki segít az úton? 

Dr. Knecht-Gothárd Kinga

párkapcsolati coach, mediátor, ügyvéd

Hiszem, hogy a harmonikus és dinamikus közös élet nem csupán illúzió, ahová legtöbben szeretnénk eljutni, hanem egyéni és közös céljaink, életfeladataink megvalósítása közben megélhető létállapot. Hiszem, hogy lehet párkapcsolatban élni boldogan, megbecsülten, szeretetben és kiteljesedve. 

Bejelentkezem

8 + 7 =

Blog

Szövetségben: Barka és Luca Paolisso

Szövetségben: Barka és Luca Paolisso

Földi Barbara (mindenki csak Barkának hívja) és Luca Paolossi ráadásul különböző kultúrában nevelkedtek, két gyermekük már úgy nevelkedik fel, hogy hatással lesz rájuk az olasz édesapjuk és a magyar édesanyjuk. Micsoda színek keverednek, pont ezt szeretjük az életben, az emberekben. Barkának van egy 0. gyermeke is, egy 7 éves társadalmi vállalkozás. Azon dolgozik, hogy egy olyan világban élhessünk, mely nemcsak most, hanem később is élhető és gyönyörű lesz a felnövekvő generációnak. A kapcsolatuk elején rengeteg kihívással kellett szembe nézniük, két évig távkapcsolatban éltek, kulturális különbségekkel szembesültek, de talán pont ez tanította meg őket, hogy küzdjenek egymásért. Ma már Magyarországon élnek együtt, 13 éve egymás kezét fogják, két csodálatos kisfiút nevelnek, és építik a vállalkozásaikat.

Szövetségben: Ercsi és Isti

Szövetségben: Ercsi és Isti

Ercsi és Isti kapcsolata is pont azt testesíti meg, amiben hiszünk teljes szívünkből. Amikor megálmodtuk ezt a sorozatot, akkor az ő nevük is az elsők között jutott eszembe. Büszkén vállalom, hogy régóta tagja vagyok a Tudatos Hedonizmus közösségnek, amely Ercsiből indul ki. 33 éves nő, két csodálatos gyermek édesanyja, gondoskodó feleség és több, mint 10 000 ember barátnője.

Párkapcsolati mediáció

Jó a kapcsolatunk, de egy bizonyos kérdésben nem tudunk megegyezni
Scroll Up