Mediáció

Mindennapos dolog, hogy vitatkozunk.

Néha a vita annyira elmélyül, hogy megoldhatatlannak érezzük, ilyenkor jól jöhet egy semleges harmadik fél, aki kimozdít ebből a holtpontból. Mediátorként ez az egyik feladatunk. A mi felfogásunkban a mediáció olyan konfliktuskezelési módszer, amely mindazoknak segít, akik az örökre megszakadó kapcsolat, a kibékíthetetlen és fájó ellentét, a bírósági per helyett egy jóval szelídebb és eredményesebb módszert szeretnének választani, ezzel esélyt adva konfliktusuk korrekt, vesztes mentes megoldásának.

Mediátorként nem ítélkezünk, nem teszünk igazságot, nem adunk tanácsot, hanem együtt gondolkodunk veletek. Nem az egyik felet képviseljük, hanem mindkettőtöket támogatjuk. Nem mondjuk meg, hogy mi legyen a megállapodásban, ti magatok találjátok meg azt a megoldást, amely mindkettőtöknek megfelelő.

A mediáció bármely konfliktus esetén alkalmazható, segítségével elkerülhetők a hosszadalmas, idegőrlő és költséges peres eljárások.

Ha úgy érzed, hogy elakadt a kommunikáció közted és társad között, és ketten már nem tudtok tovább lépni, jó helyen jársz. A mediáció igénybevételével lehetőségetek van békés, támogató környezetben rendezni a konfliktusotokat, ezáltal elkerülni a pereskedéssel járó huzavonát.

Belefáradtál a vitatkozásokba?

Próbáljátok meggyőzni egymást, de nem sikerül?

Mindketten úgy látjátok, hogy a másiknak kellene engednie?

Már nem is beszéltek egymással?

Lehet, hogy ez már évek óta tart, és ez nagyon frusztráló?

Szeretnél megoldást találni?

Válási mediáció

Fontolgatom a válást, de aggódom a jövő miatt. Válni akarunk, de nem tudunk megegyezni.

Párkapcsolati mediáció

Jó a kapcsolatunk, de egy bizonyos kérdésben nem tudunk megegyezni.

Bejelentkezem

12 + 14 =